×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Hraničný priechod medzi Brodským a Lanžhotom je uzavretý. Dôvodom je kritická úroveň vzostupu rieky Morava


Foto: Hraničný priechod medzi Brodským a Lanžhotom je uzavretý. Dôvodom je kritická úroveň vzostupu rieky Morava Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia upozorňuje všetkých vodičov, ako aj nemotorových účastníkov cestnej premávky, že most na hraničnom priechode Brodské - Lanžhot je dočasne úplne uzatvorený. Dôvodom tohto opatrenia je vzostup hladiny rieky Morava, ktorá v dôsledku intenzívnych zrážok dosiahla kritickú úroveň.

Vysoká hladina rieky predstavuje značné riziko pre bezpečnosť mostnej konštrukcie a jeho používanie v tomto stave je nebezpečné. Úplná uzávera mosta je preto nevyhnutným preventívnym opatrením, aby sa predišlo možným škodám či nešťastiam.

FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Všetci účastníci premávky sú povinní rešpektovať nariadenia a riadiť sa inštrukciami dopravného značenia a prípadne prítomnej polície. Pre motoristov to znamená využiť alternatívne trasy na obchádzku, aby sa vyhli dopravným komplikáciám. Nemotorovým účastníkom, ako sú cyklisti či chodci, sa odporúča úplne sa vyhnúť tejto oblasti, kým nebude most opäť bezpečne prístupný.

 

 


 

 

 

Uzávera mosta na HP Brodské - Lanžhot bude trvať, kým sa hladina rieky Morava nezníži na bezpečnú úroveň. Informácie o otvorení mosta budú včas zverejnené.

Prečítajte si viac: