×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Ako v týchto dňoch vyzerá potok Parná v Trnave? Bolo aj horšie, zľahčujú situáciu obyvatelia


FOTO: Ako v týchto dňoch vyzerá potok Parná v Trnave? Bolo aj horšie, zľahčujú situáciu obyvatelia
Galéria: 5 fotiek
Foto: FB/Roman Kinčík

Silné dažde, ktoré sužujú celé Slovensko už od minulého týždňa, spôsobili rozsiahle škody v mnohých regiónoch. Mestá a obce boli nútené zavádzať rôzne opatrenia na minimalizáciu škôd, ktoré by mohli spôsobiť povodne. Napriek snahám však záplavy zasiahli viacero lokalít a spôsobujú problémy v mnohých častiach krajiny.


Hladiny riek či potokov neustále rastú, pričom v niektorých prípadoch ide o kritický stav. Hladinu potoka Parná v Trnave zdokumentoval Roman, ktorý sa s fotografiami podelil aj na facebookovej skupine Trnavčanov. Na záberoch, ktoré uverejnil, je pritom vidieť, že sa hladina rieky zdvihla a koľko vody tadiaľ preteká.

A hoci je v rieke vody viac, ako obvykle, podľa ľudí to stále nie je nič strašné. Niektorí dokonca situáciu zľahčovali. „V takomto stave bol bežne splav, nič sa nedeje. Na jar, keď sa topil sneh, bývalo viac vody a nerobil nikto paniku,“ uviedol Miroslav. „Ako každú jar, keď sa topí sneh. Bolo aj horšie, keď bola voda meter pod mostom do BK. Máme šťastie, že u nás je kľud. Horšie sú na tom bratia Česi,“ povedala Klaudia. „Robia z toho ako keby v živote nepršalo a neboli búrky a neboli katastrofy. Nikomu nič zlé neprajem ale furt dokola prší prší prší. Tak nech prší aj snežiť bude,“ vyjadrila sa Soňa.


A hoci to v Trnave nie je také kritické, čo píšu aj ľudia pod príspevkom, v iných mestách či obciach je situácia skutočne vážna„Za to, že v TT je to v pohode tak v iných mestách je katastrofa. Môžeme byť radi, že nás to vcelku obišlo. Ale tieto fotky na podkušovanie neviem načo sú dobré. Zas sem dôjdu odborníci mudrovať, že len trošku napršalo a médiá zbytočne strašili,“ uviedla Veronika.



Prečítajte si viac: