Trnavčania prezradili, v ktorých kaviarňach najradšej trávia upršané jesenné dni. Obľúbenej Synagóge sa ušla aj kritika


Foto: Trnavčania prezradili, v ktorých kaviarňach najradšej trávia upršané jesenné dni. Obľúbenej Synagóge sa ušla aj kritika Foto: koláž; Facebook/Synagóga Café; Facebook/Bezkydov; Facebook/Rokfortská klubovňa

Už o niekoľko dní nastane jesenná rovnodennosť, ktorá symbolizuje začiatok jesene. Keďže sa zmení ročné obdobie, pripravte sa na ochladenie a na sychravé dni. Trnavčania vopred hľadajú kaviarne, v ktorých sa skryjú, kým neprejde dážď. „Začína jeseň, ten pravý čas na útulnú kaviareň, kde šumí kávovar a štrngajú porcelánové šálky, s espressom, caffé latte, horúcou čokoládou alebo šálkou čaju,” napísal jeden z nich na sociálnom médiu a ostatných vyzval, aby napísali svoju obľúbenú.


Medzi najznámejšie a najobľúbenejšie kaviarne v Trnave patria Synagóga café na Haulíkovej ulici a Thalmeiner na Trojičnom námestí. O oboch sa ľudia vyjadrujú kladne, hoci synagóge sa ušla kritika pre nereprezentatívne oblečenie obsluhy.

„V Synagóge presiahla úroveň priestorov o svetelné míle úroveň obsluhy a zaslúžila by si viac ako hipsterskú obsluhu, prípadne dievčatá s ružovými kroksami a čiernymi legínami,“ myslí si Ladislav a dodal, že napriek tomu ju preferuje oproti Thalmeineru.

Ostatní sa nedomnievajú, že by išlo o nejaký problém. „Obe kaviarne majú svoje čaro a rozhodne oblečenie či správanie personálu nepôsobí rušivo… Jednoducho zvolili v Synagóge odlišný koncept, určite nechcú byť kópiou konkurencie,“ zhodnotil Miloš.



Nejde však o jediné kaviarne v celej Trnave. Medzi svoje obľúbené zaradili aj Opera Lounge s úchvatným interiérom na Hlavnej ulici alebo Bottega Meo Patacca, o ktorej sa tvrdí, že ide o jedinú naozaj taliansku kaviareň. 

Nezabudli ani na Bábovku pri Kostole sv. Jakuba, kaviareň Oné na začiatku parku neďaleko Železničnej stanice Trnava či komunitnú kaviareň Bezkydov, ktorá sa nachádza v pasáži na Hlavnej ulici. Na rovnakej ulici nájdete aj kaviareň Láskanku.

„Za mňa osobne mám ešte veľmi rád Leháro, mám veľmi rád pani majiteľku a veľmi jej fandím. A som ochotný jej odpustiť aj dievčatá, ktoré sú niekedy trošku pomalšie, pretože sú veľmi milé a ochotné,“ zapojil sa do debaty Ladislav.


Ostatným obyvateľom odporúčajú aj Rokfortskú klubovňu na Pekárskej ulici, ktorá, ako napovedá jej názov, je štylizovaná do fiktívneho sveta z knižnej série Harry Potter. Jej zástancovia hovoria o magickej atmosfére, ktorá okúzli malých aj veľkých.