Trnavčania, v piatok vás odvezie autobus zadarmo. Čo potrebujete vedieť?


Trnavčania, v piatok vás odvezie autobus zadarmo. Čo potrebujete vedieť?

Foto: Trnavčania, v piatok vás odvezie autobus zadarmo. Čo potrebujete vedieť? Foto: Facebook/Mesto Trnava

Európsky týždeň mobility sa koná každoročne od 16. do 22. septembra a aktívne sa doňho zapájajú samosprávy, inštitúcie či rôzne organizácie v celej Európe.

Jednou z tohtoročných aktivít je možnosť odviesť sa v piatok 20. septembra mestskou autobusovou dopravou v Trnave zadarmo. Pri nástupe do vozidla nie je potrebné si zakúpiť či označovať cestovný lístok.


Cieľom je motivovať občanov k využívaniu verejnej dopravy, znížiť zaťaženie mestských komunikácií osobnými automobilmi a prispieť k zlepšeniu kvality ovzdušia v meste. V Trnave prebehnú nasledujúce podujatia:

Tour de Trnavské klubovne (18. 9.)

V rámci Týždňa mobility je pre záujemcov pripravená jedinečná jazda naprieč Trnavskými klubovňami.  Ak chcete lepšie spoznať priestory, aktivity a ľudí z Trnavských klubovní, vezmite si v stredu 18. septembra bicykel a spoločne s animátormi z klubovní vyrazte na cyklotour. Čakajú vás zástavky v Linke, Modranke a Saigone.  Stretnutie je na Námestí SNP. Tour de Trnavské klubovne sa uskutoční v dvoch termínoch so začiatkom o 16.00 a 17.00 h. Deti mladšie ako 12 rokov musia byť počas cyklotour v sprievode rodiča, alebo zákonného zástupcu. Animátori na cyklotour nepreberajú zodpovednosť za dohľad nad deťmi.


Mestský bus zadarmo (20. 9.)

V piatok 20. septembra bude mestská autobusová doprava v Trnave bezplatná. Cestuj Mestským busom zadarmo bez nutnosti zakúpenia či označovania cestovných lístkov. Cieľom je motivovať občanov k využívaniu verejnej dopravy, znížiť zaťaženie mestských komunikácií osobnými automobilmi a prispieť k zlepšeniu kvality ovzdušia v meste.

Cyklojazda (21. 9.)

V sobotu 21. septembra organizuje Mesto Trnava cyklojazdu pre všetkých, ktorí chcú zažiť mesto zo svojho dvojkolesového tátoša. Stretnutie je o 17.00 h na Trojičnom námestí. Účastníkov čaká nenáročná trasa v sprievode polície po cestách a cyklochodníkoch v Trnave. V prípade nepriaznivého počasia sa cyklojazda nekoná. Vhodné pre akýkoľvek bicykel.

Do školy po svojich (16. – 20. 9.)

Mesto Trnava sa tento rok počas Európskeho týždňa mobility rozhodlo vyhlásiť súťaž aj medzi základnými školami vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti s cieľom motivovať žiakov a rodičov k zdravému životnému štýlu a k využívaniu aktívnych druhov mobility. Počas celého týždňa si budú žiaci zapisovať svoje jazdy do školy do pripravených tabuliek. Body môžu získať za každú cestu do školy hromadnou dopravou, pešo, na bicykli, alebo kolobežke. Po skončení týždňa mobility bude súťaž vyhodnotená a najaktívnejšia škola získa hodnotné ceny. Zároveň bude ocenená aj najaktívnejšia trieda z každej školy. Hodnotiť sa bude percentil zapojenia žiakov k celkovému počtu žiakov v škole.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj