Mesto Trnava si zamení pozemky s Tescom. V budúcnosti chce na nich stavať nájomné byty


Poslanci Trnavy schválili zámer na zámenu pozemkov s Tescom

Foto: Mesto Trnava si zamení pozemky s Tescom. V budúcnosti chce na nich stavať nájomné byty Foto: Región Trnava

Mesto Trnava získa lukratívne pozemky, ktoré chcú v budúcnosti využiť pri výstavbe nájomných bytov. Poslanci tento zámer schválili počas 11. riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Trnava, ktoré sa uskutočnilo v utorok.

Pozemky na Veternej ulici s rozlohou približne 20-tisíc metrov štvorcových mesto nadobudne od spoločnosti Tesco Stores SK, ktorá ich zamení za dva pozemky v lokalite Kamenný mlyn a na Bratislavskej ulici vo výmere viac ako 14-tisíc metrov štvorcových.

Aby mesto vyrovnalo rozdiel v hodnote pozemkov, spoločnosti Tesco vyplatí kompenzačný príspevok vo výške 300-tisíc eur, pričom ide o sto eur za meter štvorcový. Taktiež im zaplatí 80-tisíc eur za cesty, o čom mesto informovalo vo zverejnenom návrhu.

Mestský poslanec Rastislav Mráz počas zasadnutia upozornil, že plánovaná transakcia sa môže predražiť až na takmer milión eur. Naopak, poslanec Matej Lančarič si myslí, že ide výhodnú zámenu, pretože v okolí pozemku je kompletná občianska vybavenosť.



Okrem toho na sociálnom médiu dodal, že v blízkosti je aj cestný obchvat. „Tieto pozemky považujem za veľmi vhodné pre výstavbu nájomných bytov, alebo akejkoľvek infraštruktúry, ktorú bude Mesto v budúcnosti potrebovať,“ zdôvodnil v príspevku.

Obyvatelia si však myslia, že mesto by tento pozemok vedelo využiť lepšie. Dlhodobo sa sťažujú na nedostatok parkovacích miest a dožadujú sa aj záchytného parkoviska. Poslanec Lančarič tvrdí, že mesto tam môže postaviť v podstate čokoľvek.

Zároveň hovorí, že mesto si môže zmeniť územný plán, ako bude chcieť. „Ja by som si tam vedel predstaviť aj parkovací dom, ktorý by vyšiel na rovnej zelenej lúke oveľa lacnejšie, ako vo svahu na Saleziánskej,“ odpovedal na otázku ohľadom záchytného parkoviska.

Ak mesto nezmení zámer stavať nájomné byty, muselo by vytvoriť aj adekvátny počet nových parkovacích miest, napríklad postavením parkovacieho domu. Poslanec Lančarič tvrdí, že prvé domy tohto typu by mohli postaviť už v najbližších rokoch.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj