Martin Škrtel sa stal novým športovým riaditeľom Dunajskej Stredy. V Trnave z jeho rozhodnutia nie sú nadšení


Martin Škrtel novým športovým riaditeľom Dunajskej Stredy

Foto: Martin Škrtel sa stal novým športovým riaditeľom Dunajskej Stredy. V Trnave z jeho rozhodnutia nie sú nadšení Foto: web/ DAC Dunajská Streda

To, o čom sa vo futbalovej obci hovorilo dlhšie, sa dnes stalo realitou. Novým športovým riaditeľom FC DAC 1904 Dunajská Streda sa stal 39- ročný ex-kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel. Na tejto pozícii nahrádza Ukrajinca Gleba Platova. Škrtelov príchod ohlásil na štvrtkovej tlačovej konferencii výkonný riaditeľ DAC- u Jan Van Daele.

Rodák z Rázťočna, odchovanec Prievidze a bývalý hráč Trenčína, Zenitu Petrohrad, FC Liverpool či Fenerbahce Istanbul uzavrel aktívnu futbalovú kariéru v máji 2022 v drese Spartaka Trnava. Všeobecne sa očakávalo, že štvornásobný víťaz ankety Futbalista roka (2007, 2008, 2011 a 2012) sa začlení práve do štruktúr Trnavy. No nestalo sa tak.

Martin Škrtel sa upísal konkurenčnej Dunajskej Strede. Na tlačovej konferencii pre klubový web hovoril nasledovne. „V prvom rade sa chcem poďakovať majiteľovi a výkonnému riaditeľovi klubu za dôveru, ktorú do mňa vložili a taktiež celému klubu DAC. Idem do novej životnej etapy a som naozaj vďačný, že som dostal šancu ďalej sa profesionálne rozvíjať v tomto modernom klube. Som rád, že svoje dlhoročné skúsenosti zo svetového futbalu budem odovzdávať na Slovensku. Verím, že budem pre klub prínosom a že spoločne s celým tímom dosiahneme ciele, ktoré sme si v Dunajskej Strede pred sezónou stanovili,“ vyjadril sa.

Novú posilu do klubových štruktúr privítal výkonný riaditeľ Jan Van Daele slovami. „Martin Škrtel ponúka ideálny profil na pozíciu športového riaditeľa, nakoľko do detailov pozná svet futbalu, disponuje bohatými hráčskymi skúsenosťami na najvyššej úrovni a tiež vodcovskými schopnosťami. Do klubovej štruktúry vstupuje po uzavretí prestupového obdobia, čo je ideálne načasovanie, nakoľko mu to dáva priestor na pozorovanie a hodnotenie hráčov, mužstva a tímovej chémie bez toho, aby musel okamžite meniť množstvo vecí. Ide o nový a veľký krok v jeho kariére a ako klub sme pripravení podporiť ho v tejto výzve,“ hovoril kľúčový funkcionár Dunajskej Stredy.


FC DAC 1904 Dunajská Streda je aktuálne v tabuľke Niké ligy na 3. mieste s bilanciou 3 víťazstvá, 1 remíza 2 prehry so skóre 11:5 a 10 získanými bodmi. V talóne má ešte dohrávku s Podbrezovou v MOL aréne.

V aktuálnej sezóne sa mužstvu španielskeho trénera Xisca Muňoza nie veľmi darí. Škrtom cez rozpočet pre ambície klubu bolo vyradenie DAC- u už v 1. predkole Konferenčnej ligy, keď nestačil na azerbajdžanský celok FK Zira. Mužstvo zo Žitného ostrova na trávniku súpera prehralo 0:4, nedarilo sa mu ani v domácej odvete, keď taktiež prehralo 1:2. V Niké lige má DAC na konte spomínané dve prehry. Prišli v Banskej Bystrici v 3. kole a v sobotu v šlágri 7. kola so Slovanom Bratislava. DAC odohral naposledy súťažný zápas v utorok - v dohrávke 6. kola vyhral v Trenčíne 3:0.

Samozrejme, na reakciu na angažovanie Martina Škrtela v DAC Dunajská Streda zareagoval aj Spartak Trnava. Klub vydal stanovisko: „Milí fanúšikovia a podporovatelia FC Spartak Trnava, náš klub si je je plne vedomý sklamania, ktoré nastalo na strane fanúšikov a podporovateľov Spartaka po angažovaní veľkej osobnosti trnavského a slovenského futbalu Martina Škrtela na pozíciu športového riaditeľa v konkurenčnom klube DAC Dunajská Streda. Predstavitelia klubu vyvinuli snahu o angažovanie Martina Škrtela do klubových štruktúr, ktorá pre túto chvíľu nenašla prienik na oboch stranách.“

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj