FOTO: Z Trnávky sa stáva atrakcia. Po kajakárovi ju splavili ďalší, tentokrát na nafukovacom člne


FOTO: Z Trnávky sa stáva atrakcia. Po kajakárovi ju splavili ďalší, tentokrát na nafukovacom člne Foto: FB/Trnava

Rieka Trnávka je v týchto dňoch, po silných dažďoch, plná vody, čo láka viacerých ľudí k jej splaveniu. Na  stránkach Trnavy sa najskôr objavil kajakár, ktorý splavil Trnávku a z tohto jedinečného zážitku sa s ľuďmi podelil aj o video. Nebol však jediný, kto sa rozhodol pre splavenie rieky. Pár dní po ňom sa na Trnávke objavujú ďalší, tentokrát na nafukovacom člne, ktorí sa taktiež rozhodli pre splavenie Trnávky.


A tak ako prvý muž, ktorý ju splavil, aj títo dvaja miestnych zaujali. Mnohí ich jazdu prirovnávali k jazde na gondole v Benátkach. Okrem nich sa však na člne nachádzalo aj jedno dievča. „Všetci nemusia mať hneď na gondoly v Benátkach,“ napísala úsmevne Paolo. „Trnavská gondola,“ uviedol Michal. „Títo dvaja spravili z Trnavy Benátky, už len gondola im chýba,“ komentoval Majo.

FB/Trnava


Viacerým ľuďom sa pritom tento nápad páči a mnohí by si to dokonca radi aj vyskúšali. Podľa niektorých by z toho mohla byť dobrá atrakcia počas celého leta. „Škoda, že sa to nedá celé leto. To by bola atrakcia pre Trnavu. Podľa mňa jedna z mála vecí, čo tomuto nášmu dych berúcemu mestu chýba, je väčšia rieka,“ uviedol Matej. „Nová doba, jazda člnom po Trnávke. Čoho sa človek po rokoch v meste nedožije. Ale nápad je to výborný,“ tvrdí Mária.

„Takú jazdu by som si dal. Keď niekto pôjde nech sa mi ozve. Chodars aj na gume z traktora,“ píše Ľuboš. „Paráda, hneď by som išla aj ja. Ak bude mať niekto voľné miesto v člne, hlásim sa,“ uchádza sa o splav po Trnávke aj Naty.

Či je takáto aktivita Trnavčanov v poriadku alebo sa budú robiť v tomto prípade hliadky sme sa opýtali mestskej polície. Článok budeme aktualizovať o jej vyjadrenie.

FB/Trnava