Začína Michalský jarmok, okrem Hexu a Ďuricu vás v Hlohovci čaká novinka. Mesto vyšla na vyše 20-tisíc eur


Foto: Začína Michalský jarmok, okrem Hexu a Ďuricu vás v Hlohovci čaká novinka. Mesto vyšla na vyše 20-tisíc eur
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook/Mesto Hlohovec,Mestské kultúrne centrum Hlohovec

Koncom septembra, tak ako každý rok, ožijú hlohovské ulice tradičným Michalským jarmokom. Počas 27. až 29. septembra sa sem presunú stánkari s remeselnými výrobkami, tradičnými pokrmami, ale aj kapela Hex či spevák Adam Ďurica. Na javisku sa ukážu aj miestni umelci, a to skupina Malo Malo pochádzajúca priamo z Hlohovca, ktorá sa zameriava na rómske, balkánske a španielske piesne.

Program je pripravený aj na Pešej zóne, v spodnej časti nájdete novinku, vínnu uličku. Vo farskom kostole sa v nedeľu koná organový koncert organistu Vladimíra Kopca. Deti čaká divadlo, Šaško Krak z Iglova a aj teleskop v planetárium, ktorým môžu pozorovať slnko. To okrem oblohy uvidia aj priamo na mieste, bude však nafukovacie. Kompletný program nájdete vo fotogalérii nižšie. 

Novinka na hlohovských mestských akciách

Tento rok bude jarmok o niečo iný ako jeho predchádzajúce ročníky. V snahe znížiť odpad zavádza Hlohovec po vzore väčších miest systém vratných plastových pohárov„Očakávame, že týmto krokom znížime množstvo odpadu až približne o 70 %, čo je obrovský prínos pre naše mesto a životné prostredie,“ informuje mesto. 

Na jarmoku bude v obehu 40-tisíc pohárov, z toho je 18 828 pohárov s úložnými boxami a 20-tisíc pohárov je zapožičaných. Podľa slov primátora Ivana Baranoviča išlo o investíciu vo výške 20 617,73 eur. Poháre majú zatiaľ iba jeden motív, ktorý navrhli zamestnanci mestského úradu. Na budúce mestské akcie však plánujú vytvoriť sériu pohárov s historickými fotografiami Hlohovca.

V stánkoch s nápojmi zaplatíte o dve eurá viac, taká je suma zálohy za vratný pohár. Preberať ich budú v každom stánku s nápojmi. „Okrem toho na odľahčenie predajcov bude na vracanie pohárov zriadený jeden zberný stánok, v ktorom sa budú môcť  poháre odovzdávať,“ dodáva mesto.