Hlohovčanka Bibiana sa stala dvojnásobnou majsterkou sveta. Mažoretka titul obhájila tretí rok po sebe


Foto: Hlohovčanka Bibiana sa stala dvojnásobnou majsterkou sveta. Mažoretka titul obhájila tretí rok po sebe Foto: FB/Fraštačani

Hlohovčanka Bibiana Bottová, reprezentujúca klub MK BIBI Hlohovec, dosiahla mimoriadny úspech na Majstrovstvách sveta v mažoretkovom športe, ktoré sa konali v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike. V piatok 20. septembra 2024 sa postavila na štart v disciplíne sólo mace senior, kde svojím výkonom opäť potvrdila, že patrí medzi absolútnu svetovú špičku. Už tretí rok po sebe sa jej podarilo obhájiť titul majsterky sveta v tejto disciplíne.

FB/Fraštačani

Jej úspech však nekončil len pri jednej disciplíne. V sobotu 21. septembra 2024 sa rozhodla vyskúšať svoje schopnosti aj v novej disciplíne – sólo 2baton senior. Hoci to bolo pre ňu prvé vystúpenie v tejto kategórii na svetovej úrovni, Bibiana ukázala, že jej talent a pracovitosť nepoznajú hranice. Aj v tejto disciplíne zabodovala a pridala ďalší titul majsterky sveta.

 


 

 

Dvojnásobný triumf Bibiany Bottovej na týchto majstrovstvách je obrovským úspechom nielen pre ňu samotnú, ale aj pre klub MK BIBI Hlohovec a celé Slovensko. Jej odhodlanie a schopnosť zvládať tlak na medzinárodných podujatiach sú inšpiráciou pre mladých športovcov, ktorí sa venujú mažoretkovému športu alebo iným podobným disciplínam.