VIDEO: Polícia zadržala vinníka, ktorý pri Kútoch smrteľne zrazil Sebastiána a ušiel. Auto chcel utopiť v jazere


Vodič, ktorý smrteľne zrazil Sebastiána sa chcel auta zbaviť v jazere

Foto: VIDEO: Polícia zadržala vinníka, ktorý pri Kútoch smrteľne zrazil Sebastiána a ušiel. Auto chcel utopiť v jazere Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

V nedeľu 22. septembra došlo medzi obcami Kúty a Brodské k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zomrel mladý muž. Podľa prvotných informácií mal kráčať po ceste smerom do obce Brodské, keď ho pravdepodobne zachytilo neznáme auto. 21-ročný muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Keďže mu nikto nepomohol, v dôsledku zranení vykrvácal.


Vodič auta, ktoré malo mladíka zraziť, na mieste nehody nezostal, ušiel a neposkytol a ani neprivolal chlapcovi pomoc.

Vinníka sa podarilo vypátrať

Policajtom trvalo len dva dni pátrania po vozidle a jeho vodičovi. Operatívno-pátracou činnosťou a analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo zistiť, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať.

Vodič mal auto najskôr ukryť v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci, z nedele na pondelok, sa ho mal potom snažiť zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Odtiaľ si ho už vytiahli policajti spolu hasičmi. Krátko na to policajti vypátrali a zadržali aj samotného vodiča.



Policajti kriminálnej polície pri vyšetrovaní zistili, že sa pri dopravnej nehode vo vozidle nachádzala aj 29-ročná spolujazdkyňa. Aj ju policajti zadržali a umiestnili do policajnej cely.

Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného muža z prečinov usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, a keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Mladú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť strata slobody až na 3 roky.

Tragické na celej udalosti je najmä to, že mladý Sebastián mohol pravdepodobne žiť. Upozornil na to bývalý poslanec Marek Šefčík, ktorý tvrdí, že mladý muž smrteľne vykrvácal, keďže mu nebola poskytnutá prvá pomoc.