Mužovi, ktorý smrteľne zrazil Sebastiána a ušiel, hrozí 5 rokov vo väzbe. To čo je za spravodlivosť? reagujú ľudia


Päť rokov vo väzbe za usmrtenie človeka. To čo je za spravodlivosť?

Foto: Mužovi, ktorý smrteľne zrazil Sebastiána a ušiel, hrozí 5 rokov vo väzbe. To čo je za spravodlivosť? reagujú ľudia Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Iba včera sme informovali o nových zisteniach z tragickej dopravnej nehody medzi obcami Kúty a Brodské, pri ktorej zomrel mladý muž. Podľa prvotných informácií mal kráčať po ceste smerom do obce Brodské, keď ho pravdepodobne zachytilo neznáme auto. 21-ročný muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Keďže mu nikto nepomohol, v dôsledku zranení vykrvácal.

Vodič auta, ktoré malo mladíka zraziť, na mieste nehody nezostal, ušiel a neposkytol a ani neprivolal chlapcovi pomoc. Polícií sa po dvoch dňoch podarilo vypátrať vodiča aj jeho vozidlo, ktorého sa pokúsil zbaviť utopením v jazere.


Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného muža z prečinov usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, a keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. „V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na 5 rokov,“ dodala polícia.


Táto informácia u ľudí vzbudila obrovské rozhorčenie. Podľa ľudí je trest odňatia slobody za usmrtenie človeka na 5 rokov nedostačujúci. „„Až“ 5 rokov? To je snáď výsmech a doslova pľuvanec pozostalým. Veď ho zabil, ušiel a vedome sa snažil zakryť stopy spolu s ďalšou osobou. Fakt banánová republika,“ komentoval Tomáš. „Za 3 gramy trávy 12 rokov a za vraždu, útek z miesta činu, neposkytnutie pomoci a za marenie trestu 5 rokov? Halooo, to akože kde žijeme, v praveku?“ doplnil Igi.


„Bože, hanba žiť na tomto Slovensku. Aby človek, ktorý zabil, nepodal prvú pomoc, ušiel, snažil sa zakryť dôkazy dostal za toto všetko len 5 rokov? To čo to je toto. Hanba, veľká hanba. To ako sa teraz majú cítiť rodičia toho chlapca? Veď existuje vôbec nejaký riadny zákon na Slovenku? Za trávu mladých chalanov dáte do basy na 15 rokov a za vraždu 5?“ napísala Vanessa.

„5 rokov za mladý nevinný život to čo je za spravodlivosť!!! Hanba Slovensku ! Aj tejto politike !! Veľmi nespravodlivé pre pozostalých niečo neskutočné! Smiešny trest zaslúžil by si 25 rokov až doživotie!“ uviedla Lusinka.