Video z interiéru Cukrovaru vzbudilo mnoho otázok. Čo s ním bude a je tam vôbec povolené ísť? pýtajú sa


Mladík nazrel do opusteného Cukrovaru. Čo s ním bude?

Foto: Video z interiéru Cukrovaru vzbudilo mnoho otázok. Čo s ním bude a je tam vôbec povolené ísť? pýtajú sa Foto: FB/Penco Penco

 

 

 

 

Na Slovensku je veľa starých budov, na ktorých zub času zanechal svoje stopy. V týchto opustených objektoch často nájdeme rôzne vybavenie, ktoré sa tam kedysi používalo. To pridáva týmto miestam atmosféru tajomstva a niekedy aj isté napätie.

 

 


 

 

 

Niektorých ľudí opustené budovy fascinujú, a preto sa rozhodnú preskúmať ich. Tak to urobil aj mladík, ktorý na Facebooku vystupuje pod menom Penco. Na facebookovej skupine Trnavy pritom uverejnil video, v ktorom navštívil opustený Cukrovar v Trnave.

Video rozprúdilo obrovskú debatu, v ktorej ľudí zaujímalo, čo sa bude s budovou diať. Okrem toho sa dostalo do pozornosti aj lano vo výrobných halách, ktoré pripomínalo slučku na obesenie. K obom témam sa vyjadril aj samotný zhotoviteľ videa, ktorý však podľa jeho slov informácie nemá overené a môže ísť o hoaxy.


„Chcel by som dodať k tomu opustenému Cukrovaru veci, ktoré som sa podozvedal a podotýkam, že nemusia byt pravdivé. Po prvé, vraj sa čaká na to, kým to celé spadne pretože je to pamiatka a nemôžu to zbúrať a potom tam postavia byty. Po druhé,  toto ma celkom desí, že nikto nevie o nikom, kto by zavesil lano a spravil slučku na obesenie v jednej z výrobných hál, kto si myslí, že som to tam zavesil ja, nech si pozrie dokument,“ uviedol v príspevku.

Rovnako ako pri prvom príspevku, aj tento vyvolal vlnu komentárov. Tentokrát ľudí zaujímalo práve to, ako sa tam tento mladý muž dostal a či je vôbec povolené tam chodiť„Mňa by zaujímalo ako ste sa tam dostali?“ napísal Arobrab. „Nie je zakázané tam ísť?“ spýtala sa Alexandra. „A ako si sa tam dostal prosím ťa? Aj ja tam chcem ísť,“ uviedla Barbara.


Trnavský Cukrovar čaká obnova

Začiatkom leta sa v Trnave konala prehliadka cukrovaru, ktorej sa mohol ktokoľvek zúčastniť a nazrieť, ako to v ňom vyzerá. Hoci by si niekto povedal, že pôjde o super zážitok, fotografie z akcie svedčia o tom, že mnohí ostali zaskočení a sklamaní. Na snímkach, ktoré sú uverejnené na facebookovej skupine Trnavy možno vidieť, v akom zlom stave sa skutočne Trnavský Cukrovar nachádza a čo mali možnosť návštevníci počas prehliadky vidieť.

Podľa Cukrovaru bude však tento rok vyhlásená súťaž na jeho obnovu. „Už tento rok bude vyhlásená architektonická súťaž na obnovu budov starého Cukrovaru a dočkajú sa nového a zmysluplného využitia pre všetkých, nielen Trnavčanov,“ uviedol Cukrovar.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Žilina
Trenčín
Prešov
Trenčín
Košice
Košice
Bratislava
Bratislava
Nitra
Žilina
Prešov
Banská Bystrica
Nitra
Banská Bystrica