Po zrušenom jarmoku nebude v Trnave ani Jesenný Rínek. Organizátori vysvetlili aj prečo


Foto: Po zrušenom jarmoku nebude v Trnave ani Jesenný Rínek. Organizátori vysvetlili aj prečo Foto: Facebook/Trnavský rínek

V Trnave sa každoročne koná niekoľko podujatí, medzi ktoré neodmysliteľne patrí aj jesenný Rínek. Ako však organizátori tohto podujatia informovali verejnosť, tento rok sa jesenný Rínek konať nebude. Namiesto toho je však pripravených niekoľko noviniek, o ktorých budú čoskoro informovať.

„Mnohí sa nás pýtate, či sa v októbri môžete tešiť na Rínek. Žiaľ, tento rok nie. Pre nás to totiž znamená, že s prípravami na jesenný Rínek musíme začať už v lete a tentoraz sme si povedali, že si leto chceme naozaj užiť,“ uviedli.

Pre ľudí, ktorí z tejto informácie zostali sklamaní, uviedli organizátori aj vysvetlenie, prečo sa rozhodli tento rok jesenný Rínek neorganizovať. Okrem organizovania jesenného Rínku totiž organizujú aj Trnavský blšák, popričom majú aj ďalšie aktivity a plány do budúcna.



„Toto všetko robíme popri našich zamestnaniach, ktoré nás živia, rodinách, deťoch a bežných životoch. Nie je to sťažovanie sa, pretože to robíme radi a napĺňa nás to. Nehľadajte ani žiadne skryté významy, prečo nebude jesenný Rínek - lebo neexistujú.  Len sme si chceli spraviť voľnejšie leto,“ dodali organizátori.

A hoci sa pod príspevkom nachádzali aj komentáre, v ktorých je zrejmé, že sú ľudia zo zrušenia jesenného Rínku sklamaní, väčšina z nich toto rozhodnutie plne chápe„Aj oddýchnuť si treba, keď treba… a ostatní sa budú o to viac tešiť, keď budú rok bez, lebo veci samozrejme už nie sú potom tak vzácne,“ uviedla Ivana.

„Ako Trnavčanka si vážim toto podujatie aj ľudí, ktorí ho organizujú. Tešíme sa vždy celá rodina aj okolie ako si tam užijeme deň. Treba vám prejaviť vďaku za to, čo ste preň doteraz urobili, vykašlať sa na brblošov, ktorí majú moc rečí a nevážia si dobrovoľníctvo. To, že nebol jarmok, myslím nikomu už žily nejak netrhalo, ale to, že nie je rínek, veľa ľudí povie ”škoda”, vždy perfektne podujatie doteraz,“ napísala Ingrid.