Ulica pri Maxe v Trnave je po novom zobojsmernená. Čo na dopravnú novinku hovoria miestni?


Foto: Ulica pri Maxe v Trnave je po novom zobojsmernená. Čo na dopravnú novinku hovoria miestni? Foto: FB/Trnava

Na viacerých miestach Trnavy sa rekonštruujú cesty alebo došlo k istým dopravným zmenám. Jednou takou je aj ulica Ferka Urbánka, ktorá je po novom zobojsmernená. Na celej dĺžke pritom ostáva maximálna povolená rýchlosť 30 km/h.

Okrem toho sa v rámci dlhodobého plánu počíta aj s využitím tejto ulice pre trasovanie Mestskej autobusovej dopravy. V budúcnosti tu pribudnú aj nové autobusové zastávky, čím sa ešte viac zlepší dostupnosť tejto oblasti pre obyvateľov a návštevníkov mesta.

Druhá fáza rekonštrukcie tejto ulice bude zahŕňať vybudovanie nových parkovacích miest, obnovu a debarierizáciu chodníkov, výmenu povrchu vozovky, doplnenie uličnej zelene a zvýšenie bezpečnosti križovatiek.


Táto novinka vzbudila pozornosť aj u obyvateľov mesta, ktorý sa pod príspevkom na facebookovej skupine podelili o svoje názory na zobojsmernenie premávky. A hoci sa niektorým táto zmena nepáči, väčšine ľudí podľa komentárov zmena vyhovuje a pochvaľujú ju.

„Lepšie ako to bolo a tie autá čo tam boli doparkované v strede cesty, to bola katastrofa. Ešte namaľovať stredovú čiaru a super,“ uviedol Milan. „Určite lepšie ako tá jednosmerná s parkovaním pozdĺž a ešte aj cyklotrasou. Len treba dávať pozor a zvyknúť si opäť,“ napísala Marcela. „Výborná zmena. Konečne to odbremení ulicu A. Sládkoviča, kde je viac obytných domov,“ pochválila zmenu Lucia. „Podľa mňa po veľmi dlhej dobe konečne jedno rozumné riešenie,“ napísal Ladislav.

„Mohli nechať len 1 obojsmerný cyklochodník. Ako cyklista sa tam bojím jazdiť. Ledva sa tam zmestia autá v dvoch smeroch,“ komentovala Zuzana. „Auto ide aj z jednej aj z druhej strany na polovicu cyklochodníka aby sa neťukli,“ povedal Marian.