Ako je to so vstupom so psíkom a e-kolobežkou do City Arény? Povolené to je, treba však dodržiavať tieto pravidlá


Foto: Ako je to so vstupom so psíkom a e-kolobežkou do City Arény? Povolené to je, treba však dodržiavať tieto pravidlá Foto: Pexels, Freepik

Po tom, ako na trh prišli elektrické kolobežky, sa tento dopravný prostriedok stáva stále používanejším. S touto novinkou však prišiel v niektorých obchodoch či obchodných centrách aj zákaz vstupu s kolobežkou. So psíkom naopak takéto problémy vo väčšine obchodov nie sú. Ako to je v obchodnom dome City Aréna?

Túto otázku sa opýtal Trnavčan na facebookovej skupine, kde chcel zistiť, či so psíkom a kolobežkou môže bez problém ísť do nákupného centra, alebo ich musí nechať niekde pred obchodným centrom, čo by teda urobil veľmi nerád.

„Chcel by som sa spýtať, či je možné vojsť do City Arény s kolobežkou. To by bol prvý bod mojej otázky a druhý sa jedná psa. Že či je možnosť prejsť cez City Arénu so psom. Totiž chcel by som si „ekologicky“ ísť niečo kúpiť čo majú v City Aréne ale nechcem prísť o kolobežku poprípade aj psa, ktorý by čakal pri nej vonku. Áno viem kolobežky sa dajú cez aplikáciu zamknúť ale bohužiaľ neverím natoľko ľuďom aby som nechával veci, ktoré sa dajú ľahko zobrať len tak niekde odstavené,“ opýtal sa Radoslav.



Na otázky dostal Radoslav množstvo odpovedí, ktoré ho zrejme aj potešili. Príspevok pritom komentovali aj ľudia, ktorí v City Aréne pracujú a so psíkmi či kolobežkami sa v obchode stretávajú bežne. Nie vo všetkých obchodoch je to však povolené. „Pracujem v city aréne a ľudia tu bežne chodia aj so psíkmi. Majú ich iba na vodítku a kolobežka tiež nie je problém, keď ju budete tlačiť vedľa seba. Záleží do akého obchodu potrebujete ísť. Lebo niektoré prevádzky majú svoje interné pravidlá a myslím, že zvieratá nepovoľujú, ale to som si neni úplne istá,“ uviedla Patrícia.

Kolobežka nie je problém ale musíte ju samozrejme tlačiť vedľa seba. Psík má povolené ísť do Arény ale nie do stravovacej zóny a nie do samotných obchodov,“ napísala Denisa. „Ku psíkovi - do arény môže. Ale nemôže sedieť vo food curte. Do kina tiež nie. Billa tiež nie. Ale väčšinou do obchodov môže ísť, samozrejme na vôdzke. My sa vždy spýtame sbskára alebo predavačky, či môžeme s hafanom,“ napísala Žany.