FOTO: Policajti pokračujú v hľadaní dílerov drog. V Seredi zadržali dvoch mužov a jednu ženu, obchodovali s pervitínom


Polícia v Seredi zadržala drogových dílerov

FOTO: Policajti pokračujú v hľadaní dílerov drog. V Seredi zadržali dvoch mužov a jednu ženu, obchodovali s pervitínom
Galéria: 7 fotiek
Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Príslušníci galantskej kriminálnej polície si pripísali ďalší úspech v boji proti drogovej trestnej činnosti. V utorok popoludní vykonali, v súčinnosti s trnavskými „kukláčmi“, policajnú akciu v meste Sereď. Zadržali pri nej dvoch mužov a jednu ženu.

Muži mali obchodovať s pervitínom, ktorý mali predávať najmenej 7 ďalším osobám, za cenu od 30 do 60 eur za kubík drogy. Na 35-ročnú ženu bol zas vydaný európsky zatýkací rozkaz za majetkovú trestnú činnosť.


Galantskí operatívci zastavili 31-ročného vodiča na aute VW Touareg. Na základe súdneho príkazu vykonali prehliadku vozidla a aj osobnú prehliadku mladého muža. Len o pár minút neskôr vykonali kriminalisti spolu s PPÚ aj domovú prehliadku, počas ktorej sa im podarilo zadržať jeho 39-ročného spolupáchateľa. Okrem neho sa v dome nachádzala aj hľadaná žena.

Pri akcii policajti zaisti viacero dôkazov, medzi ktorými boli aj plastové vrecká s metamfetamínom. Vyšetrovateľ oboch mužov obvinil zo zločinu neoprávnenej výroby a obchodovania s omamnou látkou a psychotropnou látkou spolupáchateľstvom.

Mladšieho z mužov, z dôvodu, že šoféroval auto v čase, keď to mal súdom zakázané, obvinil aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. V zmysle zákona im môže hroziť trest odňatia slobody až na 15 rokov. 39-ročný muž už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť, právoplatne odsúdený.


 

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na ich väzobné stíhanie.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu