Hubárska sezóna sa začala. Ktoré miesta na najlepšie úlovky odporúčajú Trnavčania?


Foto: Hubárska sezóna sa začala. Ktoré miesta na najlepšie úlovky odporúčajú Trnavčania? Foto: FB/Trnava

Jeseň sa už oficiálne začala a spolu s ňou prišlo premenlivé počasie, ktoré strieda slnečné dni s daždivými. A hoci z takéhoto počasia nemá mnoho ľudí radosť, niektorí sa mu naopak tešia, nakoľko vedia, čo bude nasledovať. Sú to práve hubári, ktorí na toto počasie čakajú, aby sa mohli pustiť do ich hľadania.

A kam na hríby v okolí Trnavy? Túto otázku sa spýtala aj Adriana v trnavskej skupine na Facebooku, pričom pod príspevkom sa nahromadilo dosť tipov od ľudí, kde možno nájsť krásne veľké bedle. V komentároch sa pritom najčastejšie spomínal Majdan, Jahodník, Chtelnica či Planinka. Okrem toho možno nájsť rôzne druhy húb napríklad v Šajdíkových Humencoch, Gbeloch či v okolí Senice.

„Rastú, dnes som bol na Jahodníku nad kúpaliskom, hore bedlí je dosť,“ uviedol Roman. „Rastie veľa. Planinka, Chtelnica priehrada,“ poradil Peter a zároveň sa podelil o svoj vlastný úlovok bedlí.

FB/Trnava

V Malých Karpatoch začínajú bedle a hlivy. Napríklad v okolí Majdanu určite nejaké nájdete,“ napísal Tomáš, ktorý sa zároveň podelil aj o tipmi, ako ich spracovať. „Bedle mám najradšej v trojobale. S varenými zemiakmi a tatarkou. A hlivy? Z nich najčastejšie robíme perkelt so špenátovými haluškami,“ dodal.