FOTO: Starý most pri Holíči už nenájdete. Nahradí ho úplne nová mostná konštrukcia


FOTO: Starý most pri Holíči už nenájdete. Nahradí ho úplne nová mostná konštrukcia
Galéria: 6 fotiek
Foto: FB/Trnavský samosprávny kraj

Starý most ponad Chvojnicu pri Holíči, ktorý bol v havarijnom stave, sa už na svojom mieste nenachádza. Ako informoval Trnavský samosprávny kraj (TTSK) demolačné stroje rozoberali konštrukciu, ktorá nedokázala odolať času a narastajúcej dopravnej záťaži. S cieľom zabezpečiť plynulosť dopravy a zvýšiť bezpečnosť sa rozbehnú práce na výstavbe úplne nového mosta, ktorý bude lepšie prispôsobený aktuálnym potrebám. Nový most, plánovaný na vyššiu dopravnú záťaž, bude slúžiť ako dôležitý dopravný uzol na trase medzi Holíčom a Skalicou.

Snaha predísť úplnému uzavretiu mosta a zabezpečiť dlhodobé riešenie počas rekonštrukcie sa ukázala ako úspešná. Vedľa staveniska bolo zriadené funkčné dočasné premostenie, ktoré umožňuje vodičom pokračovať v doprave aj počas stavebných prác. To nielenže uľahčuje pohyb obyvateľov a návštevníkov, ale zároveň minimalizuje dopravné obmedzenia v tejto oblasti.

 

 


 

 

Stavebné práce by mali prebiehať až do konca kalendárneho roka. Počas tejto doby TTSK žiada ľudí o rešpektovanie dopravného značenia, ktoré bude zabezpečovať bezpečnosť na cestách a umožní plynulú realizáciu projektu.