Zmluva na novú križovatku na Bottovej a Študentskej je podpísaná. Koľko za ňu mesto zaplatí a ako sa zmení okolie?


Foto: Zmluva na novú križovatku na Bottovej a Študentskej je podpísaná. Koľko za ňu mesto zaplatí a ako sa zmení okolie?
Galéria: 4 fotky
Foto: Plánuj mesto

Zmluva na okružnú križovatku na uliciach Bottova - Študentská bola podpísaná. Hoci sa mala výstavba začať už v auguste, mestu zmluvu podpísalo len tento týždeň. Radnica za novú križovatku zaplatí 386 183,63 eur s DPH. Podľa odhadov mala pôvodne stáť 543 262 eur. Zhotoviteľom projektu je spoločnosť CS, s.r.o.

Zo zmluvy zverejnenej na stránke mesta vyplýva, že výstavba bude trvať tri mesiace po odovzdaní staveniska. Nová križovatka by tak mohla na Bottovej a Študentskej stáť už koncom tohto roka. 

„Križovatka Študentskej s Ulicou Jána Bottu je obzvlášť ráno v pracovných dňoch jedným z najvyťaženejších uzlov v Trnave. Situáciu má zlepšiť jej prestavba na okružnú križovatku, ktorá úsek jednak sprehľadní a tiež zabezpečí lepšiu priepustnosť a plynulejšiu premávku. V neposlednom rade to bude znamenať vyššiu bezpečnosť pre všetkých od vodičov až po cyklistov a chodcov,“ uvádza radnica. 


Vďaka križovatke chce nadviazať na projekt cyklotrasy na Ulici Jána Bottu a Štefana Moyzesa, ktorá má tvoriť kostrový úsek celej siete trnavských cyklotrás. Radnica tiež zverejnila vizualizácie, ako bude prepojenie cyklotrasy s okružnou križovatkou vyzerať.