Pes je zatvorený v byte na trnavskom sídlisku a celý deň zavýja. Ľudia sa sťažujú, čo na to majiteľ?


Foto: Pes je zatvorený v byte na trnavskom sídlisku a celý deň zavýja. Ľudia sa sťažujú, čo na to majiteľ? Foto: istock.com/Ilustračné foto

Združenie na ochranu zvierat Útulok Trnava na sociálnej sieti zdieľal príspevok, v ktorom prosilo o pomoc obyvateľov sídliska Na Hlinách.

„Vie niekto podať informácie o psíkovi zatvorenom na balkóne počas celého dňa? Vraj je to nad potravinami a a psík veľmi plače. Informujte nás aj anonymne,“ napísalo združenie.


Príspevok začali komentovať mnohí Trnavčania. Kto nemá čas sa starať o psíka, nech si ho nezaobstará,myslí s Ľubica. Lýdia sa pridala: Chudák psík na balkóne? To už ľudom načisto šibe? Veď to je činžiak, nie dom, že bude pes vonku. Takým ľudom psa netreba.


Barbore trhá srdce, keď susedovho psíka počuje kňučať. „V momente mám chuť mu vyvaliť normálne dvere, ako je to nepríjemné počúvať, nie to ešte vidieť. Ja by som nariadila petíciu na takých ľudí, aby im psíkov nedávali.“

Nakoniec sa medzi komentármi našiel jeden, ktorý mal napísať údajný majiteľa psa. „Čaute, píše majiteľ psa. Ten pes nebol na balkóne, ale vnútri v byte, kde má vlastnú klietku. Ľudia musia chodiť aj do práce a do školy, takže je logické, že je doma sám a je mu smutno,“ uviedol Marián.

Eva mu odpísala: „To je jasné, ale ak tam plače a šteká xy hodín, tak to nie je v poriadku. Takže by bolo fajn sa spojiť s nejakým kynológom a naučiť psíka byť v kľude. Taktiež existuje aj protištekací obojok. Jednoducho, sú spôsoby.“ Marián jej potvrdil, že problém sa snaží vyriešiť.