Trnavčan sa podelil o tip na bezplatné parkovisko. Domáci ti určite poďakujú, reagujú s iróniou miestni


Foto: Trnavčan sa podelil o tip na bezplatné parkovisko. Domáci ti určite poďakujú, reagujú s iróniou miestni Foto: FB/Trnava

V Trnave ja parkovacia politika stále aktuálna a horúca téma. Kým sa v takmer celej Trnave platí za parkovné, obchodné centrum Tesco Extra na Veternej ulici či malé Tesco Na Hlinách postavilo na parkoviskách rampy, ktoré umožňujú ľuďom na parkovisku parkovať iba pár hodín.


Z tohto dôvodu sa mnoho ľudí snaží nájsť bezplatné parkovisko. Donedávna tak ľudia parkovali pri Mobelixe, na čo však predajňa zareagovala a na parkovisko umiestnila dočasné oplotenie s informáciou, že parkovisko slúži iba pre zákazníkov predajne.

Na nespoplatnenú parkovaciu zónu, kde ľudia môžu parkovať bez platenia, upozornil Trnavčan Martin na facebookovej skupine. A hoci chcel iba dobre, domáci mu za túto informáciu isto nepoďakujú. „Len tak informačne, zatiaľ nespoplatnené zóny pre cezpoľných, ktorí sa často pýtajú na parkovanie. Rezkejším krokom je to cca 15 minút peši do centra, čo vôbec nie je až tak veľa a parkovacích miest je tam možno aj 100,“ napísal v príspevku.


FB/Trnava

Na príspevok, v ktorom Martin uverejnil aj fotografie konkrétneho parkoviska, reagovalo viacero ľudí. Mnohí z nich píšu práve o tom, ako za túto informáciu cezpoľným Martinovi poďakujú najmä domáci. „Domáci ti určite poďakujú,“ uviedol Martin. „Je tých miest aj viac, len sa domáci vyhrážajú prepichnutými gumami,“ napísal Ľuboš.