Žena chce pomôcť mladým Trnavčankám. Daruje im šaty na stužkovú, mali by ste záujem aj vy?


Foto: Žena chce pomôcť mladým Trnavčankám. Daruje im šaty na stužkovú, mali by ste záujem aj vy? Foto: istock.com/Ilustračné foto

Na sociálnej sieti sa objavila zaujímavá ponuka pre dievčatá, ktoré nemajú šaty na stužkovú. Žena v príspevku píše: „Je čas stužkových a tak som sa rozhodla, že by som veľmi rada pomohla slečnám, ktoré si nemôžu dovoliť kúpiť šaty podľa svojich snov. Mám doma veľa spoločenských šiat, ktoré som mala len raz na sebe. Rada by som ich podarovala. Ak viete o niekom, komu by šaty pomohli, prosím, napíšte mi.“

Táto ponuka zaujala mnoho žien. Kým niektoré žene ďakovali za krásne gesto, ďalšie neváhali a pýtali sa rovno na veľkosť šiat. Super, hneď je svet krajší vďaka takýmto skutkom, napísala Marcela. Dokonca sa pridali ďalšie ženy, ktoré v komentároch ponúkli aj ich šaty. Veronika uviedla, že urobí dvom dievčatám zadarmo make-up a aj účes u nej v salóne.

Každé dievča môže byť princeznou

Naša redakcia oslovila autorku pôvodného príspevku. Prezradila nám, že pochádza z Pezinka, ale v Trnave študovala štyri roky. Vo veľmi skorom veku som sa musela naučiť postarať sama o seba a veľmi skoro dospievať. Mala som veľmi zlú životnú situáciu. Musela som sa naučiť ochrániť samú seba, naučiť sa, ako si zarobiť peniaze, nájsť si miesto, kde môžem prenocovať. Nemala som žiadnu oporu pri sebe, opísala žena.

Sama nezažila stužkovú kvôli zlému kolektívu, takže nikdy nemala možnosť prežiť tento jedinečný okamih. Pamätám si, že mala som spolužiačku, ktorá mala veľmi zlú finančnú situáciu doma. Keď sa spomínala stužková, vždy plakala. A hlavne učiteľka sa k tejto situácii veľmi zle stavala. Bolo jej to ľahostajné...“ priblížila Pezinčanka.


Sama je milovníčkou módy, miluje oblečenie, hlavne všetko, čo je iné - atypické a výnimočné. „Viem, že každé dievča sa túži stať ženou a zároveň sa jeden večer premeniť na princeznú. Mojím cieľom je aspoň na moment darovať úsmev a spomienky. Myslím si, že pre každé dievča je tento deň veľmi dôležitý v živote na to, aby sa stala silnou sebavedomou dámou.“

Žena nechce, aby dievčatá zažívali diskrimináciu a osočovanie, pretože podľa jej slov peniaze nie sú všetko a neurčujú osobnosť človeka a inteligenciu.

Zažila aj kritiku

Pezinčanka priznala, že vo svojom okolí zažila za gesto so šatami aj kritiku. Sú tam modely od niekoľkých návrhárov a niekomu sa to nepáči, že to chcem darovať, uviedla.

Ak by ste mali záujem, žena má v ponuke 35 šiat. Väčšina je vo veľkosti S, štyri sú M-ká. K dispozícií má aj jedno sako vo veľkosti 36. Viac sa dozviete vo facebookovej skupine.