Trnavčania majú ťažké srdce na ľudí, ktorí parkujú pri vjazde na stanicu. Blokujú autobusárov aj ďalších


Trnavčania parkujú na vjazde do stanice. Ľuďom sa to však nepáči

Foto: Trnavčania majú ťažké srdce na ľudí, ktorí parkujú pri vjazde na stanicu. Blokujú autobusárov aj ďalších Foto: FB/Trnava

S parkovaním je to v Trnave neustále náročné, najmä v lokalitách, kde je stále veľká premávka. Jednou z nich je aj železničná stanica v Trnave, kde hoci parkovisko zdarma je, no je takmer neustále plné. Mnohokrát tak ľudia zaparkujú na mieste, kde by sa parkovať nemalo a kde svojim státím obmedzujú iných šoférov.

Na podobnú situácia upozornil aj Trnavčan Šimon, ktorý si na parkovisku pri železničnej stanici všimol dve autá stojace pri vjazde na železničnú stanicu. „Viem, že zaparkovať na stanici nie je úplná malina, no toto by sa malo začať konečne riešiť... Vodiči autobusov majú večné potiaže s vjazdom na stanicu, v dôsledku čoho vzniká aj upchatá križovatka pred vjazdom. Potom sa vytvárajú hádky ohľadom meškania s “inteligentnejším” druhom cestujúcich,“ uviedol v príspevku Šimon.

FB/Trnava

Príspevok rozdelil názory ľudí na dve skupiny. Kým jedna skupina súhlasila so Šimonom a na takéto parkovanie nadávajú, ďalší sa pýtajú, kde inde majú ľudia parkovať, keď je celé parkovisko plné. „To už autobusári vedia, že tam zavádzajú s autami a trúbia po nich. Treba tam dať žltú čiaru a stoja tam aj taxikári ktorý tam berú zákazníkov,“ napísala Linda. „A kde majú ľudia parkovať? Si uvedomte, že toto je železničná a autobusová stanica a Trnava je hlavná tepna pre všetky okolité dediny. Rušia sa všade parkovacie miesta tak jednoducho príde doba, že tie autá nebude kam viac vytlačiť,“ vyjadril sa Jaroslav.

Problém s parkovaním je pritom v takmer celej Trnave, pričom už skoro všade platí parkovacia politika.



Ako je to s parkovacou politikou v Trnave?

Na parkovaciu politika má ťažké srdce mnoho Trnavčanov. Takmer v celej Trnave je totiž spoplatnené parkovanie. Pre domácich je tu možnosť kúpi rezidenčnej karty, kým návštevníci mesta si za parkovanie musia zaplatiť, či už cez aplikáciu DataMesta alebo prostredníctvom SMS.

Nedávnou novinkou je aj zmenené parkovanie pri Tescu Extra na Veternej ulici či Na Hlinách, kde sú po novom umiestnené rampy. Na týchto parkoviskách tak skončilo celodenné bezplatné parkovanie a ľudia tu môžu zdarma parkovať iba určitý čas.

Mnoho ľudí sa tak snaží nájsť parkovanie zdarma inde, čo viacerých viedlo k parkovisku pri obchode Mobelix či k reštaurácií rýchleho občerstvenia McDonald’s. To však tiež nevydržalo dlho a tak ako Mobelix aj McDonald’s zareagoval. A kým pri Mobelixe osadili rampy s upozornením, že parkovisko je iba pre zákazníkov obchodu, McDonald’s zaviedol platené parkovisko po dosiahnutí určitého času.