Dnes bude v Trnavskom kraji opäť zamračené s prehánkami. Aké počasie nás čaká koncom týždňa?


Foto: Dnes bude v Trnavskom kraji opäť zamračené s prehánkami. Aké počasie nás čaká koncom týždňa? Foto: Redakcia

 

Od stredajšieho večera je na našom území dážď a dnešný deň bude prevažne oblačný a chladný. Na niektorých miestach sa však môžeme tešiť aj na občasné slnečné lúče, aj keď ich nebude veľa, informuje imeteo.

 

 

 

Dnešné počasie u nás ovplyvňuje zvlnené frontálne rozhranie spojené s prehlbujúcou sa tlakovou nížou nad Talianskom. To prinieslo do našich oblastí výraznejšie zrážky, hoci situácia je v týchto dňoch oveľa kritickejšia v oblasti Jadranu.

 

 

 

 

Počas noci na mnohých miestach Slovenska pršalo, pričom na vrcholoch Tatier napadla ďalšia vrstva snehu, ktorá počas dňa ešte o pár centimetrov narastie. Nočné zrážky však postupne začnú ustávať.

Aký bude koniec týždňa?

 

 

 

 


 

Hoci zrážky budú dopoludnia na našom území postupne ustávať, obloha zostane prevažne zamračená. Iba ojedinele sa môžu ukázať slnečné lúče, no nebude ich veľa. Dnešné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od +10 do +15 °C.

 

 

 

 

Po ustálení počasia po týchto zrážkach nás čaká ďalšia vlna dažďa. Piatkový dážď bude plošný, pričom na niektorých miestach môže byť aj intenzívnejší. Očakáva sa, že spadne ďalších niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

 

 

 

 

Zrážky sa upokoja v noci z piatka na sobotu, no aj v priebehu soboty môžeme na našom území očakávať premenlivé počasie s možnými prehánkami.