AKTUALIZOVANÉ: V Galante prasklo vodovodné potrubie, zaplavilo časť ulice. Voda je odstavená aj v blízkej obci


Foto: AKTUALIZOVANÉ: V Galante prasklo vodovodné potrubie, zaplavilo časť ulice. Voda je odstavená aj v blízkej obci
Galéria: 6 fotiek
Foto: FB/Mesto Galanta - oficiálna stránka MsÚ

V Galante došlo poruche dodávky vody z verejného vodovodu, čo spôsobilo neočakávané zaplavenie časti ulice Zoltána Kodálya. Následkom tejto havárie je celá ulica od križovatky s Poštovou ulicou až po budovu Sociálnej poisťovne dočasne uzavretá pre dopravu aj peších.

Zamestnanci Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti lokalizovali príčinu havarijnej situácie. Na odstránení poruchy už pracujú a predpokladá sa, že problém bude vyriešený vo večerných hodinách. Podľa konateľa spoločnosti Bysprav bola v dôsledku tejto situácie prerušená dodávka teplej vody na sídlisku Zornička, Jas, Nová doba, ako aj na uliciach Parková a Zoltána Kodálya. Odstávka vody sa v dôsledku tejto situácie týka aj obce Matúškovo.


 


 

 

 

Masívne vyvierajúca voda podmyla koreňovú sústavu šiestich previsnutých briez, čo narušilo ich stabilitu a hrozil ich samovoľný pád na okolité komunikácie. Tým bola ohrozená bezpečnosť chodcov aj prechádzajúcich vozidiel. Obyvatelia sú vyzývaní, aby sa tejto oblasti dočasne vyhli a riadili sa pokynmi príslušných orgánov.