V obci Vrádište naháňali šoféra tri policajné hliadky. Po nehode a prevrátení auta na strechu utiekol do lesa


Foto: V obci Vrádište naháňali šoféra tri policajné hliadky. Po nehode a prevrátení auta na strechu utiekol do lesa Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Skalickí policajti si vo štvrtok 3. októbra v noci pri hliadkovaní všimli vozidlo, ktorého vodič pri vychádzaní z bočnej ulice v obci Vrádište, ohrozil iné auto. Policajná hliadka sa rozhodla, za použitia svetelného a zvukového signálu „STOP“, vozidlo zastaviť.

Jeho vodič však na znamenie nereagoval, práve naopak zvýšil rýchlosť jazdy. Pred hliadkou polície unikal cez viaceré obce smerom na Kúty a ohrozoval protiidúce vozidlá. Postupne vozidlo prenasledovali až tri policajné hliadky.

FB/Polícia SR - Trnavský kraj


V jednej z ľavotočivých zákrut vodič pravdepodobne nezvládol riadenie, prešiel do protismeru, kde sa vozidlo viackrát prevrátilo a skončilo na streche v priekope. Mladého muža to však nezastavilo, vystúpil z vraku a rozbehol sa do lesa. Po pár metroch ho ale policajti dostihli a nasadili mu putá.

Pri zabezpečovaní vozidla hasičmi bol navyše v havarovanom vozidle spozorovaný tzv. svetelný maják. Policajti 36-ročného vodiča po ošetrení umiestnili v cele policajného zaistenia. Lustráciou totiž zistili, že má zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

Dopravný policajt zo Senice mužovi vzniesol obvinenie pre prečin Marenia výkonu úradného rozhodnutia. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 2 roky. Prípad policajti riešia v tzv. superrýchlom konaní.