FOTO: V Šamoríne vznikne nová polyfunkčná budova Park Šamorín. Ako by mala vyzerať?


FOTO: V Šamoríne vznikne nová polyfunkčná budova Park Šamorín. Ako by mala vyzerať?
Galéria: 4 fotky
Foto: Mesto Šamorín

 

 

 

 

Od polovice októbra sa v centre Šamorína rozbehnú rozsiahle stavebné práce. V priestore na Gazdovskom rade, za budovou radnice, začne výstavba nového polyfunkčného objektu s názvom Park Šamorín. Projekt, ktorý realizuje spoločnosť CZ Slovakia, má stavebné povolenie vydané už od roku 2010. Na pozemku bude postavený moderný objekt so suterénnou garážou a tromi nadzemnými podlažiami. Dokončenie výstavby je naplánované na dva roky.

Prvé terénne úpravy odštartovali vo štvrtok 3. októbra, keď došlo k orezu platanov v areáli. V ďalšej fáze bude zbúraná budova na Hlavnej ulici, kde sa nachádzala aj Pošta 1. Po jej odstránení začnú výkopové práce na podzemnú garáž.


Počas výstavby sa predpokladajú dočasné obmedzenia v doprave a parkovaní na Gazdovskom rade. Mesto bude obyvateľov priebežne informovať o všetkých zmenách prostredníctvom oficiálnej webovej stránky a sociálnych sietí.

Dohoda medzi zhotoviteľom a mestom Šamorín zdôrazňuje minimalizáciu vplyvu stavebných prác na každodenný život obyvateľov. Cieľom je umožniť plynulý rozvoj mesta bez toho, aby bola narušená pohodlnosť a bezpečnosť pre jeho obyvateľov.

Na základe dohody medzi zhotoviteľom a mestom by stavebné práce mali čo najviac minimalizovať vplyv na každodenný život obyvateľov mesta.