Policajti v Skalici zachránili život seniorke. Na pomoc ich privolal jej syn, ktorý sa jej nevedel dovolať


Foto: Policajti v Skalici zachránili život seniorke. Na pomoc ich privolal jej syn, ktorý sa jej nevedel dovolať Foto: freepik.com

Policajti z Obvodného oddelenia PZ Skalica zasiahli pri záchrane bezmocnej seniorky v obci Popudinské Močidľany. Všetko sa začalo, keď sa na políciu obrátil vystrašený muž, ktorý sa už niekoľko hodín nevedel spojiť so svojou matkou. Obával sa o jej zdravie, pretože nedvíhala telefón. Policajná hliadka vyrazila na miesto okamžite a dorazila do obce v priebehu niekoľkých minút. Na mieste začali preverovať situáciu, pričom zaklopali na bránu rodinného domu, kde seniorka žila. Neodpovedala, no začuli slabé volanie o pomoc z vnútra domu.

Vzhľadom na situáciu a obavy o život a zdravie ženy sa jeden z policajtov rozhodol konať. Bez váhania preskočil plot a vbehol do domu, kde našiel seniorku ležať na podlahe. Pri nej sedel jej verný psík, ktorý ju strážil. Žena bola v zjavnej núdzi, neschopná sa postaviť, no bola pri vedomí. Policajt okamžite poskytol predlekársku prvú pomoc, uložil ju do stabilizovanej polohy a zistil, že spadla a nebola schopná si sama zavolať pomoc.


 


 

 

 

Medzitým jeho kolega privolal rýchlu zdravotnú pomoc (RZP), ktorá na miesto dorazila krátko nato. Po príchode záchranárov policajti pomohli so seniorkou, preniesli ju na nosidlá a zabezpečili dom pred jej odchodom do nemocnice. Vďaka rýchlemu zásahu polície sa podarilo seniorku zachrániť a zabezpečiť jej potrebnú lekársku pomoc.