Hurikán KIRK sa blíži k Slovensku. Čakajú nás silné nárazy vetra. Ako zasiahne Trnavský kraj?


Čakajú nás silné nárazy vetra, na Slovensko mieri hurikán KIRK

Foto: Hurikán KIRK sa blíži k Slovensku. Čakajú nás silné nárazy vetra. Ako zasiahne Trnavský kraj? Foto: FreePik/ Ilustračná FOTO

Zvyšky silného hurikánu KIRK, ktorý momentálne zúri nad Atlantikom, sa chystajú doraziť aj do našej oblasti. Tento obávaný hurikán, ktorý dosahuje až štvrtú kategóriu a vietor v jeho najsilnejších častiach prekračuje rýchlosť 220 km/h, mieri k pobrežiu Európy a ovplyvní počasie vo viacerých štátoch. Slovensko nebude výnimkou.

Hoci k nám hurikán dorazí v značne oslabenej forme, stále to nebude bez následkov. Vo štvrtok a piatok sa očakávajú veľmi silné nárazy vetra, ktoré by v nižších polohách mohli dosiahnuť až 80 km/h. Vo vyšších polohách, najmä na hrebeňoch hôr, môže vietor zúriť rýchlosťou až 100 km/h. Pripravte sa teda na nebezpečnejšie počasie, ktoré môže narobiť problémy, píše iMeteo.

Zdroj: Reprofoto/ SkyNews


Odnesie si to najmä západ, šarapatu narobí aj nad Slovenskom 

Zvyšky hurikánu KIRK zasiahnu predovšetkým západnú Európu, no postupne sa ich vplyv bude šíriť až k nám. Počasie v týchto dňoch bude turbulentné – kým v západnej Európe už teraz počítajú s ničivými poryvmi vetra a veľkými škodami, u nás by mala byť situácia o niečo miernejšia. Vietor však môže aj tu spôsobiť materiálne škody, najmä v horských oblastiach a exponovaných lokalitách.

Aj keď na Slovensku to nebude nič, čo by sme už v minulosti nezažili, silný nárazový vietor rozhodne netreba brať na ľahkú váhu. Pripravte sa na nepriaznivé podmienky a nezabúdajte zabezpečiť všetko, čo by vietor mohol odfúknuť.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj