V Trnave pôsobí rodinný gang, ktorý naberá na sile. Živia sa krádežami, bijú a vyhrážajú sa so zbraňami ľuďom na ulici


Na rodinný gang v Trnave upozornila redaktorka Kristína Kövešová

Foto: V Trnave pôsobí rodinný gang, ktorý naberá na sile. Živia sa krádežami, bijú a vyhrážajú sa so zbraňami ľuďom na ulici Foto: unsplash.com

 

 

 

 

V Trnave má už roky pôsobiť rodinný gang, ktorý sa podľa mnohých Trnavčanov živí prevažne krádežami. Miestni tiež hovoria o rastúcom počte fyzických útokov a vyhrážok, vrátane tých so zbraňou a nožom. Na prípad v týchto dňoch upozornila investigatívna novinárka a redaktorka TV Markíza Kristína Kövešová.

Podľa ľudí je v gangu jeden 15-ročný chlapec, ktorý bez príčiny útočí na ľudí, bije ich päsťami a kope ich do hlavy. Po jednom z útokov bola na chlapca zavolaná aj bezpečnostná služba, ktorú však taktiež surovo napadol. Podľa svedkov si mladý chlapec vyhľadáva slabších a hoci je všetko nahlásené na polícií, tá to zatiaľ rieši ako priestupky.



Polícia riešila uvádzané prípady ako priestupky proti občianskemu spolunažívaniu a proti majetku. V dvoch prípadoch bolo objasňovanie priestupku ukončené a vec bola postúpená na Okresný úrad Trnava na ďalšie konanie. V jednom prípade polícia konanie osôb ďalej objasňuje,“ uvádza trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová pre TV Markíza.

Podľa ľudí sa má rodina už roky živiť okrádaním najmä starších ľudí. Mnohí Trnavčania majú s nimi nepríjemnú skúsenosť, kedy sa gang vyhrážal priamo im, ich blízkym či ľuďom na ulici. „V Trnave sa vyhrážali mojej mamine, ktorá je vedúca v predajni. Nakradli tovar za približne tri - štyri tisíc eur. Nikto ich nevie zastaviť,“ uviedol jeden z nich.


Okrem krádeží, vyhrážok a bitiek má gang podľa ľudí prechovávať aj zbrane. Tie si medzi sebou vymieňajú a vyhrážajú sa s nimi ľuďom. Trnavská polícia uvádza, že nemá zaznamenané žiadne hlásenie o údajnom gangu, ktorý by sa podieľal na trestnej činnosti.