„Xisco, von!“ ozývalo sa tribúnami Dunajskej Stredy. DAC opäť bez gólu, nespokojní fanúšikovia zúria


„Xisco, von!“ ozývalo sa tribúnami Dunajskej Stredy. Fanúšikovia zúria

Foto: „Xisco, von!“ ozývalo sa tribúnami Dunajskej Stredy. DAC opäť bez gólu, nespokojní fanúšikovia zúria Foto: web/ DAC Dunajská Streda

Jednoznačným šlágrom 10. kola Niké ligy bol zápas na Žitnom ostrove, v ktorom domáca Dunajská Streda privítala Žilinu. V MOL aréne sa napokon stretnutie zmenilo na jednoznačnú záležitosť hostí spod Dubňa, ktorí vyhrali 3:0 a dostali sa na vedúcu priečku tabuľky súťaže. To v DAC majú iné problémy. Zverenci španielskeho trénera Xisca Muňoza jednoznačne za súperom zaostávali. Neskórovali už v druhom domácom zápase po sebe. Tribúnam veľa nebolo treba a zborovo volali po konci spomínaného muža na lavičke.

Dunajská Streda je špecifický klub. Dlhodobo má tie najvyššie interné ambície, ale tie sa mu nedarí  napĺňať. Sú to také pokus - omyly rok čo rok s trénerom i hráčmi, pri všetkej úcte ku klubu, ktorý vytvára hráčom i realizačnému tímu výborné podmienky. O tom žiadna. Oprieť sa taktiež môže o doslova fantastických fanúšikov, ktorí neúnavne DAC povzbudzujú. Keď sa im však právom niečo nepáči, vedia to dať patrične najavo.

Bolo tak aj v nedeľu proti žilinským Šošonom, ktorí pricestovali na Žitný ostrov aj s reprezentantom Petrom Pekaríkom, ktorý odohral celý duel. Výborne však zahrali aj jeho spoluhráči, ktorí nasadením, behavosťou a jednoduchou, no účelnou kolmou hrou doslova trhali defenzívne šíky DAC- na franforce. Preto tá prehra 0:3. A to pred zápasom platilo, že Žilina v Dunajskej Strede nevyhrala roky…

Zverenci trénera Xisca Muňoza inkasovali prvý gól už v 9. min, keď sa po fantastickej prihrávke od Mária Sauera do nájazdu dostal Adrián Kaprálik a v koncovke prekonal brankára Aleksandara Popoviča. Druhý úder do srdca DAC- u prišiel v 17. min - po rohu Miroslava Káčera, mimochodom, bývalého hráča domácich, skóroval hlavičkou stopér Ján Minárik. Zápas sa následne zmenil na jednoznačnú záležitosť Žilinčanov, ktorí domácich ubehali. Ukázali, že systémovo a procesne sú niekde úplne inde. To priznal aj Xisco Muňoz, ktorý sa vyjadril, že súper je o 2 roky ďalej.

Tretí gól Šošonov strelil v 70. min po ďalšej báječnej kolmici od Mária Sauera slovenský reprezentant Dávid Ďuriš, ktorý svoje sólo na brankára Alexandara Popoviča bezpečne premenil. DAC mal nejaké náznaky šancí (Ramadan, J. Bernát). Tribúny v tej chvíli zborovo volali po konci španielskeho kouča.


Ten sa po zápase pre web klubu vyjadril v obrannej tónine. „Pohľad na zápas je jednoznačný. Súper je dva kroky pred nami. V poslednej tretine ihriska bol podstatne efektívnejší. Na tom musíme pracovať, aby sme sa dostali na túto úroveň. Videli sme, kde sa nachádzame. Žilina nie náhodou je tam, kde je. Momentálne by sa dalo povedať, že je najlepším tímom v súťaži. Má skvelú rovnováhu v ofenzíve aj defenzíve. Nič iné nám nezostáva, len pokračovať v našej práci, aby sme dosahovali očakávané výsledky,“ hovoril Xisco Muňoz to, čo hovorí takmer po každom zápase.

Ďalej sa vyjadril: „Život ma naučil, že ak chcem niečo dosiahnuť, tak na tom musím denne tvrdo pracovať. Ideme riešiť náš problém na ihrisku. Do nasledujúceho zápasu v Ružomberku máme 14 dní, takže máme dostatok času, aby sme sa na to pripravili. Musíme pracovať ešte tvrdšie, aby sme sa dokázali dostať na takú úroveň, ako Žilina. To je našim cieľom,“ nechal sa ďalej počuť.

Ktovie však, či Xisco Muňoz na spomínanú prácu dostane ešte potrebný čas. Je pravda, že v minulom ligovom ročníku sa hra a výsledky mužstva pod týmto španielskym trénerom zlepšili. Výslednicou premenných z toho bola druhá, vicemajstrovská priečka v Niké lige. V tomto ročníku však prišlo skoré vypadnutie z pohárovej Európy a v ligovej súťaži je z toho v neúplnej tabuľke len 4. miesto s bilanciou 4 víťazstvá, 2 remízy a 3 prehry so skóre 14:9 a 14 získanými bodmi.

Dunajská Streda sa po reprezentačnej prestávke v rámci 11. kola Niké ligy predvedie na Liptove. Zápas na trávniku MFK Ružomberok sa odohrá v sobotu 19. 10. 2024 o 15:30 h. Bude tak ešte s trénerom Xiscom Muňozom?



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj