V Trnave sa blíži jesenný zber elektroodpadu. Čo a kedy môžete odovzdať?


V Trnave sa blíži jesenný zber elektroodpadu. Čo a kedy môžete odovzdať?

Foto: V Trnave sa blíži jesenný zber elektroodpadu. Čo a kedy môžete odovzdať? Foto: Facebook/Mesto Trnava

Mesto Trnava informuje na sociálnej sieti o jesennom termíne zberu elektroodpadu. Najbližšie môžete bezplatne odovzdať nepotrebné a nepoužiteľné elektrospotrebiče 12. októbra a 9. novembra 2024, vždy v čase od 8:00 do 12:00.

Tradične bude možné odovzdať chladničky, práčky, sporáky, rúry, varné dosky, mrazničky, radiátory, vysávače či mobilné klimatizácie. Televízory a monitory je potrebné odovzdať osobne na zbernom dvore v čase prevádzkových hodín. Odvoz tohto druhu elektroniky nie je zahrnutý do mobilného zberu.

„Spotrebiče určené na odvoz, prosíme, nevykladajte na ulicu. Elektroodpad vyložený na ulici je ľahko dostupný pre takzvaných nelegálnych zberačov, ktorí z prístrojov vyberajú hodnotné súčiastky a ostatné časti spotrebičov ponechajú protiprávne umiestnené na verejných plochách, čím vznikajú nelegálne skládky odpadu,“ prosí mesto.

Všetky nahlásené spotrebiče je nutné pred odovzdaním očistiť, napríklad vybrať filter z práčky, vyliať vodu či odmraziť mrazničku a vyložiť do vchodu bytovky alebo za bránu domu.  Záujem o odvoz odpadu je potrebné nahlásiť najneskôr dva dni pred samotným termínom. Viac sa dozviete na webe mesta.

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Prešov
Žilina
Košice
Nitra
Bratislava
Žilina
Trenčín
Prešov
Bratislava
Nitra
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Košice
Trenčín