VIDEO: Šoféri na Hlinách zaberajú zlým parkovaním dve miesta. Treba ich poslať do autoškoly, píšu nahnevaní Trnavčania


Šoféri Na Hlinách parkovaním zaberú dve parkovacie miesta. Ľudia sa hnevajú

Foto: VIDEO: Šoféri na Hlinách zaberajú zlým parkovaním dve miesta. Treba ich poslať do autoškoly, píšu nahnevaní Trnavčania Foto: FB/NA HLINÁCH susedská komunita

Parkovacia politika či parkovanie je v Trnave neustále rozoberajúca sa téma. Tentokrát Trnavčanov nahneval spôsob parkovania viacerých šoférov, kvôli čomu zabrali dve parkovacie miesta a niekto vedľa nich mohol zaparkovať už iba veľmi ťažko.

Na tento problém upozornilo v skupine Trnavčanov viacero ľudí, ktorí kvôli tomu mali problém zaparkovať. „Susedovci zlatí, majte prosím Vás aspoň trochu chochmesu a myslite aj na druhých. Ps: Keď už nájdeš miesto a ojašeno zaparkuješ aspoň 1x cúvni a narovnaj to auto. Zaberie ti to 7 sekúnd,“ uviedla Majka.


Mnoho ľudí sa zhodlo na tom, že takéto parkovanie a nehľadenie na druhých, ktorí by tam tiež chceli zaparkovať, je sebecké. „Sebecké... každý vie, že tie miesta sú veľmi úzke aj pri správnom zaparkovaní je je problém nastúpiť a vystúpiť z auta…“ napísala Gabriela. Absolútne nenormálne, neakceptovateľné, vzhľadom na kapacitu parkovacích miest a poškodené vozidlá, lebo keď už takto bez charakteru vie zaparkovať isto si nedá pozor ako otvorí dvere. Nie raz som bola toho svedkom. Som názoru, že by sa to malo riešiť ak má človek čas samozrejme. Pretože, nie toto ozaj nie,“ komentovala Veronika.


Viacerých ľudí to natoľko nahnevalo, že poslali šoférov späť do autoškoly, aby sa naučili parkovať. „Treba ich vrátiť do autoškoly aby sa naučili parkovať,“ uviedol Jozef. „Treba im nechať odkaz nech idú do auto školy aby sa naučili parkovať,“ pridala sa Eliška.


A hoci viacerých ľudí ich parkovanie nahnevalo, niektorý sú toho názoru, že takto mohli zaparkovať kvôli iným šoférom, ktorí zle zaparkovali a oni tak nemali inú možnosť. „A napadlo vás, že to biele auto tak možno muselo zaparkovať, lebo predtým na mieste čierneho stál niekto príliš vľavo???“ komentovala Paulína.


Ako je to s parkovacou politikou v Trnave?

Na parkovaciu politika má ťažké srdce mnoho Trnavčanov. Takmer v celej Trnave je totiž spoplatnené parkovanie. Pre domácich je tu možnosť kúpi rezidenčnej karty, kým návštevníci mesta si za parkovanie musia zaplatiť, či už cez aplikáciu DataMesta alebo prostredníctvom SMS.

Nedávnou novinkou je aj zmenené parkovanie pri Tescu Extra na Veternej ulici či Na Hlinách, kde sú po novom umiestnené rampy. Na týchto parkoviskách tak skončilo celodenné bezplatné parkovanie a ľudia tu môžu zdarma parkovať iba určitý čas.

Mnoho ľudí sa tak snaží nájsť parkovanie zdarma inde, čo viacerých viedlo k parkovisku pri obchode Mobelix či k reštaurácií rýchleho občerstvenia McDonald’s. To však tiež nevydržalo dlho a tak ako Mobelix aj McDonald’s zareagoval. A kým pri Mobelixe osadili rampy s upozornením, že parkovisko je iba pre zákazníkov obchodu, McDonald’s zaviedol platené parkovisko po dosiahnutí určitého času.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu