V Senici niekto ničí zdieľané bicykle. Mesto prosí ľudí, aby vandalov nahlasovali


Verejne zdieľané bicykle v Senici ničia vandali. Mesto prosí ľudí o pomoc

Foto: V Senici niekto ničí zdieľané bicykle. Mesto prosí ľudí, aby vandalov nahlasovali Foto: FB/Mesto Senica

 

 

 

 

Mesto Senica informovalo verejnosť o prípadoch vandalizmu na zdieľaných bicykloch, ktoré prevádzkuje prostredníctvom svojej obchodnej spoločnosti Sociálny podnik mesta Senica. Hoci bicykle využíva množstvo ľudí, najnovšie sa do nich pustili aj vandali.

Prevádzka bikesharingu v meste má za cieľ podporiť obyvateľov, aby viac využívali cyklistickú infraštruktúru a uprednostnili bicyklovanie pred jazdou autom. Systém v Seredi zahŕňa 145 bicyklov, ktoré sú k dispozícii v 23 dokovacích staniciach, strategicky rozmiestnených po celom meste vrátane jeho priľahlých častí.

„Mestské zdieľané bicykle nám dávajú slobodu pohybu a sú šetrné k životnému prostrediu. Pomáhajú nám všetkým prepravovať sa po meste pohodlne, bez zbytočného stresu a nákladov. Žiaľ, v poslednom čase sa čoraz častejšie stretávame s vandalizmom, ktorý ich poškodzuje a robí nefunkčnými,“ uviedlo mesto.


 

 

 

 

Každý zničený bicykel znamená menej možností pre nás všetkých. Opravy sú nákladné a zbytočne odoberajú financie, ktoré by sa mohli využiť na vylepšenie systému či rozšírenie siete staníc.

 

Mesto týmto na všetkých apeluje – rešpektujme mestský majetok. Ak si všimnete niekoho, kto bicykle ničí, neváhajte ich upozorniť alebo kontaktujte mestskú políciu na tel. č. 159. „Potrebujeme aj vašu pomoc s bojom proti vandalizmu,“ dodalo mesto.