Kreatívne centrum Trnava otvorí dvere svojich ateliérov pre verejnosť. Pripravené sú workshopy, prednášky aj koncerty


Kreatívne centrum Trnava otvorí 12. októbra dvere svojich ateliérov

Foto: Kreatívne centrum Trnava otvorí dvere svojich ateliérov pre verejnosť. Pripravené sú workshopy, prednášky aj koncerty Foto: FB/Kreatívne centrum Trnava

 

 

 

 

Po roku pôsobenia v zrekonštruovaných priestoroch na Hlavnej 17 otvorí v sobotu 12. októbra Kreatívne centrum Trnava svoje ateliéry pre verejnosť. „Počas celého dňa budú mať návštevníci možnosť nahliadnuť do zákulisia tvorby našich ateliérových umelcov, vyskúšať si rôzne tvorivé techniky a zažiť jedinečnú atmosféru, ktorá u nás panuje,“ povedala riaditeľka KCT Zuzana Bezáková.

Program dňa bude zameraný na spájanie a budovanie komunity. „KCT spája profesionálov z rôznych oblastí kreatívneho priemyslu. Počas Dňa otvorených ateliérov chceme ľuďom ukázať, aké inšpiratívne spolupráce tu počas roka vznikli,“ dodala Bezáková. Návštevníci sa môžu od 10:00 do 17:00 tešiť na tvorivé dielne, prehliadky, koncerty, výstavy, live podcast a trnavskú premiéru filmu Ahoj leto!

FB/Kreatívne centrum Trnava

 

 

 

 

Kultúrny program v átriu začne hudobným predstavením pre deti v podaní dvojice Ceruzko a Farbička. Následne pódium ovládne skladateľ a klavirista Tomáš Köppl. Popoludnie spríjemnia rozhovory s členmi a hosťami Kreatívneho centra v rámci KCTalkov v útulnej atmosfére improvizovanej obývačky. Tému spojenia prehĺbia aj Petra a Kamila, ktoré v podcaste Hurooonky podelia o svoje skúsenosti zo života v kreatívnom priemysle.


 

 

 

 

Príjemnou rodinnou aktivitou bude premietanie filmu režiséra Martina Smatanu Ahoj leto! Táto krátka rodinná komédia debutovala na festivale animovaných filmov v Záhrebe a svoju francúzsku premiéru mala v Annecy, kde získala cenu mladého publika. Počas leta sa film predstavil na domácom festivale Fest Anča v Žiline, ako aj v Južnej Kórei, Izraeli a Fínsku. V septembri zavítal na Island, v októbri do Brazílie, a teraz sa v sobotu napokon premietne v KCT, kde ho Martin po niekoľkých rokoch práce dokončil.

 

 

 

 

Kultúrny program vyvrcholí o 17:00 koncertom dua Lash & Grey. Speváčka Kristin Lash (Kristína Mihaľová) a gitarista Jacob Grey (Jakub Šedivý) sa radia medzi najvýraznejšie mladé talenty slovenskej hudobnej scény v posledných rokoch. Ich duo Lash & Grey je ukážkou, ako sa vďaka talentu a vášni pre hudbu dokázali presadiť na svetových pódiách, aj keď začínali v malej slovenskej dedinke.

FB/Kreatívne centrum Trnava

V sobotu sa v ateliéroch bude tvoriť rôznymi technikami. V ateliéri MAKUKI si s lektorkou Alenou Mazánovou môžete vytvoriť efektný akvarelový obrázok s témou “Vtáčie variácie”. Miro Mazán pripravil aktivitu „Drevo, oheň, ostré nože!“ – zábavu pre deti, kde spolu so skúseným rezbárom oživujú kresby zvieratiek na dreve pomocou ohňa a oleja. V MAKUKI sa budú konať aj Kuchynské dobrodružstvá s vlkom Ferim, čo bude autorské čítanie detskej kuchárky s ilustráciami od Žanety Aradskej, spojené s kreslením.

Miesto: Kreatívne centrum Trnava, Hlavná 17
Dátum: 12.10.2024 - 10:00    17:00




Košice
Bratislava
Prešov
Prešov
Trenčín
Košice
Banská Bystrica
Žilina
Žilina
Bratislava
Nitra
Trenčín
Nitra
Banská Bystrica