V Trnave dôjde k ďalšej zmene v parkovacích zónach. Tá sa bude týkať časti Poštovej ulice


Časť Poštovej ulice bude od polovice októbra súčasťou parkovacej Zóny R3

Foto: V Trnave dôjde k ďalšej zmene v parkovacích zónach. Tá sa bude týkať časti Poštovej ulice Foto: Mesto Trnava

 

 

 

 

Od stredy 16. októbra 2024 sa mapa regulácie parkovania v Trnave rozšíri o novú lokalitu. Časť Poštovej ulice sa zaradí do rezidentskej zóny R3. Parkovanie v tejto oblasti bude spoplatnené 24 hodín denne a povolené iba na vyznačených parkovacích miestach. Obyvatelia budú o tejto zmene informovaní aj prostredníctvom letákov, ktoré dostanú priamo do svojich poštových schránok.

 

 

 

 

Občania, ktorí majú trvalý pobyt v danej časti Poštovej ulice (alebo prechodný pobyt, pokiaľ sú na trvalej adrese prihlásení inde v Trnave), môžu získať parkovaciu kartu REZIDENT ZÓNY za symbolickú cenu jedno euro ročne pre prvé vozidlo na byt. Za druhé auto zaplatia rezidenti 99 eur ročne.


 

 

 

 

Držitelia rezidentskej karty pre Zónu R3 majú možnosť parkovať aj v zónach B a D1. Ako už bolo oznámené, môžu parkovať aj na všetkých záchytných parkoviskách typu B bezplatne a bez časového obmedzenia.

 

 

 

 

Rezidenti môžu využiť aj tzv. bezstarostnú hodinku, ktorá im umožňuje parkovať 60 po sebe nasledujúcich minút raz denne v každej z platených zón označených písmenom D, H a R. Na využitie tejto možnosti nemusia používať webovú aplikáciu ani iné nástroje na registráciu začiatku parkovania.

Parkovné je možné uhradiť viacerými spôsobmi:

  • parkovacia karta (najvýhodnejšia pre obyvateľov spoplatnenej zóny),
  • webová aplikácia DataMesta (výhodná pre krátkodobé parkovanie),
  • parkovací automat,
  • SMS (v tvare pásmo EČV počet hodín, napr. TTR TT111AA 2).



Prešov
Žilina
Banská Bystrica
Žilina
Košice
Bratislava
Banská Bystrica
Prešov
Bratislava
Nitra
Nitra
Trenčín
Košice
Trenčín