Vodič Tesly testoval rýchlosť auta v centre Šamorína. Prekročenie rýchlosti ho stálo stovky eur a vodičák


Policajti za rýchlosť udelili vodičovi pokutu a zobrali mu vodičský preukaz

Foto: Vodič Tesly testoval rýchlosť auta v centre Šamorína. Prekročenie rýchlosti ho stálo stovky eur a vodičák Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Dopravní policajti z Dunajskej Stredy v stredu 9. októbra v popoludňajších hodinách zachytili vážne dopravné priestupky v meste Šamorín. Vodič elektrického auta značky Tesla výrazne prekročil povolenú rýchlosť na úseku s maximálnou rýchlosťou 50 km/h, keď jazdil rýchlosťou až 102 km/h v smere na obec Báč. Tento nebezpečný prehrešok na frekventovanej ceste sa mu nevyplatil, keďže prekročenie povolenej rýchlosti o viac než dvojnásobok je klasifikované ako vážne porušenie dopravných predpisov.

Policajná hliadka, ktorá situáciu zaznamenala, okamžite zastavila 33-ročného vodiča. Po skontrolovaní jeho dokladov a objasnení situácie vodičovi uložili pokutu, ktorú nebol schopný na mieste uhradiť. Okrem toho mu zadržali vodičský preukaz.

 

Polícia opakovane upozorňuje vodičov, aby dodržiavali dopravné predpisy a nepodceňovali riziká spojené s prekračovaním rýchlosti, najmä v obciach, kde je hustota dopravy vyššia a bezpečnosť chodcov je prioritou. Tento prípad je varovným príkladom toho, ako rýchlosť môže mať vážne následky nielen z hľadiska bezpečnosti, ale aj právnych dôsledkov pre vodičov. „Bezpečnou jazdou šetríte nie len svoje peňaženky, ale hlavne životy, zdravie a majetok všetkých nás,“ dodáva polícia.



Žilina
Žilina
Trenčín
Prešov
Nitra
Košice
Bratislava
Trenčín
Bratislava
Košice
Nitra
Banská Bystrica
Prešov
Banská Bystrica