Na križovatke v Trnave dôjde k obmedzeniu cyklistov a chodcov. Ako bude vyzerať dočasný priechod?


V Trnave dôjde k dočasnému obmedzeniu pre chodcov a cyklistov

Foto: Na križovatke v Trnave dôjde k obmedzeniu cyklistov a chodcov. Ako bude vyzerať dočasný priechod? Foto: Mesto Trnava

 

 

 

 

Z dôvodu prebiehajúcich stavebných prác na ostrovčeku na križovatke ulíc Študentská a Hospodárska informujeme chodcov a cyklistov, že od piatka 11. októbra 2024 budú dočasne uzatvorené dva priechody pre chodcov vedúce na ostrovček v tejto križovatke a k Bernolákovej bráne.

Pre zabezpečenie pešej a cyklistickej dopravy bude vytvorený dočasný priechod, ktorý povedie cez križovatku a bude umiestnený v páse zelene na Ulici Študentská. V smere od Bernolákovej brány bude uzavretý aj chodník vedúci k priechodu pre chodcov. Mesto zároveň prosí občanov, aby využívali označené dočasné trasy a riadili sa dopravným značením.

Mesto Trnava

 

 


 

 

Vodičov upozorňujú, že počas prác môže dôjsť aj k obmedzeniam v automobilovej doprave, najmä v okolí rekonštruovanej križovatky. Mesto ich tak žiada o trpezlivosť a ohľaduplnosť, ako aj o dôsledné dodržiavanie dočasného dopravného značenia, ktoré bude umiestnené na najviac frekventovaných miestach.

 

 

 

 

Úpravy križovatky Hospodárska – Študentská zohľadňujú nové technické štandardy a prispôsobujú sa požiadavkám moderného mestského prostredia. Tieto stavebné zásahy predstavujú úvodnú fázu budúcej rekonštrukcie Hospodárskej ulice, ktorá počíta aj so zavedením preferenčných pruhov pre verejnú dopravu (bus pruhy).