Držková, Dubčekov rožok a veľká kofola. Trnavčania s láskou spomínajú na bufet Koruna, niektorí tam aj pracovali


Trnavčania opäť spomínajú na dávne časy. Tentokrát na bufet Koruna

Foto: Držková, Dubčekov rožok a veľká kofola. Trnavčania s láskou spomínajú na bufet Koruna, niektorí tam aj pracovali Foto: FB/Trnava

Trnavčania si opäť raz zaspomínali na dávne časy prostredníctvom starej fotografie. Tentokrát ním je bufet Koruna, ktorý sa kedysi nachádzal na križovatke Kollárová - Dohnányho, teda na začiatku parkoviska pri železničnej stanici.

A ako si naň spomínajú Trnavčania? Polievky, šaláty, čerstvá knedľa, pivo či kofola. Na toto všetko a ešte oveľa viac zaspomínali ľudia, ktorí do bufetu chodili aj denne. „Držková, Dubčekov rožok a veľká kofola, obed študenta ako lusk,“ spomína Soňa. „Také vyklápacie stoličky tam boli a vedľa bol výčap a bolo to jak je na stanici svetelná križovatka,“ uviedla Mária. „Tam mali výbornú knedľu, chodievala som ju tam kupovať ako malé dievča,“ napísala Denisa.

FB/Trnava

Na bufet si zaspomínali nielen ľudia, ktorí sa tam chodili najesť či kupovať jedlo ale aj tí, ktorí tam pracovali. „Tam som brigádovala ako študentka cez prázdniny, zbierala som použitý riad zo stolov,“ spomína Anna. „Naša mama tam robila za studeným pultom,“ napísala Adriana.

Ľudia sa vďaka fotografii presunuli naspäť do mladých čias a pospomínali si aj na rôzne príhody, ktoré sa im spájajú práve s týmto bufetom. „Chodila som tam kupovať mame knedľu ako malá. Pri dverách mi dali lístok, na ktorý sa písal tovar a pri východe som ho odovzdala a zaplatila. Vždy som sa bála, že ho stratím, lebo tam bolo napísané: Starostlivo uschovajte. Strata sa pokutuje sumou 100 Kčs. Vždy ma poty oblievali a tuho som ho stískala v ruke. A keď som ho odovzdala a zaplatila, až mi odľahlo,“ zaspomínala si Denisa.


 

„Tie každodenné rady, jar, leto, jeseň, zima už od 05:00 hod.“ komentoval Zdenko. „A to kakavko s lupačkou aké tam dobré robili… tá chuť ostala na jazyku dodnes, keď si na to spomeniem,“ napísala Daniela.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu



Žilina
Prešov
Trenčín
Nitra
Košice
Nitra
Bratislava
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Trenčín
Žilina
Košice
Prešov
Bratislava