Slnko, dážď aj znížené teploty. Aké počasie nás čaká tento víkend?


Víkend nám prinesie premenlivé počasie. Bude slnko, dážď aj chladné počasie

Foto: Slnko, dážď aj znížené teploty. Aké počasie nás čaká tento víkend? Foto: pexels.com/Alex Conchillos

 

 

 

 

Za sebou máme daždivú noc spôsobenú príchodom studeného frontu zo západu. Nočný prechod studeného frontu priniesol do našej oblasti chladnejší vzduch zo severozápadu. Teploty preto výrazne poklesnú a podobné chladné počasie nás bude sprevádzať počas celého víkendu, uvádza imeteo.

 

 

 

 

Počas víkendu sa denné teploty budú pohybovať v rozmedzí od +10 do +17 °C. V noci a ráno môžu klesnúť na +5 až -1 °C, pričom v niektorých častiach Slovenska môže byť ešte chladnejšie. Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorej centrum sa presunie cez Českú republiku do Poľska. Dnešný večer prinesie ešte viac jasnej oblohy, a zajtra môžeme očakávať slnečný deň.

 

 


 

 

V nedeľu však začne cez severné Nemecko a Poľsko postupovať tlaková níž, ktorá so sebou prinesie studený front. To znamená, že počas nedele sa u nás postupne objaví dážď.

Od pondelka pritom môžeme očakávať ďalšie mierne ochladenie, ktoré sa prejaví najmä v nočných a ranných hodinách. Napriek tomu nás počas väčšiny budúceho týždňa čaká pomerne stabilné počasie s teplotami blízkymi dlhodobému priemeru. V rámci klimatických noriem ide o pokojnejšie obdobie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Prešov
Bratislava
Bratislava
Košice
Žilina
Nitra
Nitra
Banská Bystrica
Žilina
Prešov
Trenčín
Košice
Trenčín
Banská Bystrica