Vo veku 68 rokov zomrel kráľ cigánskej hudby Ľubo Virág, narodil sa v Pate. Preslávil sa pesničkou Načo pôjdem domov


Zomrel kráľ cigánskej hudby Ľubo Virág. Známi pre skladbu Načo pôjdem domov

Foto: Vo veku 68 rokov zomrel kráľ cigánskej hudby Ľubo Virág, narodil sa v Pate. Preslávil sa pesničkou Načo pôjdem domov Foto: FB/Igor Matovic

Slovensko zasiahla smutná správa. Vo štvrtok 10. októbra vo veku 68-rokov navždy odišiel slovenský spevák, hudobník, skladateľ a textár Ľubo Virág, ktorý sa narodil v obci Pata v okrese Galanta.

Spevák bol uznávaný muzikant, často označovaný ako slovenský kráľ cigánskej hudby. Jeho tvorba zanechala hlbokú stopu, pričom medzi jeho najznámejšie skladby patrí hit Načo pôjdem domov. Svojím jedinečným prejavom si získal publikum nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, kde pravidelne vystupoval, informovala TV Romana.

 

 

 

 

Podľa informácií hudobník dlhšiu dobu bojoval so zdravotnými problémami, ktoré ho napokon dostihli. Napriek tomu jeho hudba a prínos do slovenskej kultúry zostanú nezabudnuteľné.


Čo sa mu stalo?

 

 

 

 

Spevák v posledných rokoch čelil viacerým zdravotným problémom. Prvým veľkým úderom bola diagnóza rakoviny lymfatických uzlín. Liečba trvala dva roky a chorobu porazil. V posledných mesiacoch sa však jeho zdravotný stav zhoršil – výrazne schudol a najväčším problémom preňho boli oslabené pľúca, uviedlo Plus 7 dní.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Podľa Vaškoviča sa Virágova situácia vyostrila, keď ho sanitka prevážala do nemocnice v Galante až štyrikrát s ťažkým zápalom pľúc. Zakaždým ho však z nemocnice opäť poslali domov.

 

 

 

 

Virág však doma nezostal dlho. Ako uviedol Vaškovič, jeho stav sa následne prudko zhoršil. „Včera večer upadol do kómy, tak ho rýchlo previezli do nemocnice. Odtiaľ volali, aby sme sa s ním prišli rozlúčiť, pretože mu zlyhávajú orgány. A tesne pred polnocou mi volala jeho dcéra Darinka, že zomrel,” dodal smutne.

 

 

 

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Žilina
Prešov
Bratislava
Košice
Nitra
Banská Bystrica
Nitra
Prešov
Banská Bystrica
Trenčín
Trenčín
Žilina
Bratislava
Košice