Trnava bude dejiskom pretekov v cyklokrose Grand Prix Trnava. Ako ovplyvnia dopravu v meste?


V Trnave budú prebiehať medzinárodné preteky. Ako ovplyvnia dopravu?

Foto: Trnava bude dejiskom pretekov v cyklokrose Grand Prix Trnava. Ako ovplyvnia dopravu v meste? Foto: Mesto Trnava

 

 

 

 

Aj tento rok sa Trnava stane dejiskom jedného z kôl najvyššej domácej súťaže v cyklokrose. V nedeľu 20. októbra 2024 sa na tradičnom mieste na konci staničného parku uskutoční podujatie, ktoré poskytne príležitosť mladým talentom porovnať si sily a neskôr privíta licencovaných cyklokrosárov rôznych vekových kategórií a národností.

Preteky Grand Prix Trnava sú zaradené do medzinárodného kalendára UCI, čo znamená, že účastníci majú možnosť získať body nielen do domáceho, ale aj svetového rankingu, čo je obzvlášť atraktívne pred nadchádzajúcimi majstrovstvami Európy.

Seriál Slovenského pohára má za sebou úvodné kolo, ktoré sa konalo v Levoči, a Trnava sa stane druhou zastávkou tejto prestížnej domácej súťaže v cyklokrose. Jesenná a zimná cyklistická disciplína sa teší obrovskému záujmu nielen cyklistov, ale aj fanúšikov, predovšetkým v krajinách Beneluxu, pričom má svoje pevné miesto aj na slovenskej scéne. Organizátori, medzi ktorými dominuje trnavský mládežnícky klub CK Olympik Trnava, sa zaslúžili o rozvoj tohto športu v regióne, a v slovenskej cyklistike sa formuje silná zostava jazdcov, ktorí úspešne konkurujú aj na medzinárodnej úrovni.


Na štart sa postaví aj Viktória Chladoňová

 

 

 

 

Jedným z najvýraznejších talentov slovenskej cyklistiky je Viktória Chladoňová, ktorá sa v poslednom období dostáva do povedomia širokej verejnosti. Na majstrovstvách sveta tento rok získala štyri medaily v troch rôznych cyklistických disciplínach, pričom medailovú žatvu otvorila bronzom v cyklokrose. V nedeľu 20. októbra sa môžeme tešiť na priame konfrontácie tejto talentovanej jazdkyne a ďalších pretekárov so zahraničnými súpermi, čo sľubuje napínavé a atraktívne preteky.

Mesto Trnava

Oficiálny program pretekov pre jazdcov s licenciou začína od 10.00 hodiny, už od 9.15 hod. sa do boja pustia najmladšie kategórie detí bez licencie. Súťaž je otvorená aj deťom od cca 5 rokov, ktoré sa ešte len začínajú zoznamovať so súťažami. Registrácia je bezplatná. Treba si však medzi 8.00 – 9.00 hodinou vyzdvihnúť štartovné číslo. Kancelária pretekov bude fungovať v stredisku špeciálno-pedagogického poradenstva na Čajkovského ulici. Vyhodnotenie týchto detí bude hneď po skončení kategórie, okolo 10 hodiny,“ priblížila súťaž detí Jaroslava Sobotová, trénerka menších detí CK Olympik Trnava.

S pretekmi súvisia aj dopravné obmedzenia

V sobotu 19. októbra od 9.00 h do nedele 20. októbra do 18.00 h bude dočasne úplne uzavretá časť Ulice Čajkovského. Ulica bude úplne uzavretá v úseku od križovatky s Ulicou J. G. Tajovského po križovatku s Ulicou Čajkovského pri bytovom dome č. 6324/23.

Obchádzková trasa bude vedená dočasným dopravným značením po Ulici Mozartova a J. G. Tajovského.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj