V Trnave sa na pešej zóne uskutoční Trnavský včelársky festival, pripravené su aj ochutnávky


Oslaďte si život na Trnavskom včelárskom festivale už tento víkend

Foto: V Trnave sa na pešej zóne uskutoční Trnavský včelársky festival, pripravené su aj ochutnávky Foto: FB/Trnavský včelársky festival

 

 

 

 

V sobotu 19. októbra 2024 sa v Kreatívnom centre v Trnave uskutoční piaty ročník Trnavského včelárskeho festivalu. Podujatie prinesie oslavu práce včiel a včelárov, medu a spojenia ľudí s prírodou. Pre návštevníkov budú pripravené ochutnávky od miestnych aj celoslovenských výrobcov medu. Festival začne o 9:00 a potrvá až do 19:00, pričom ponúkne celý deň plný chutí a zaujímavých aktivít.

„Aj tento rok si návštevníci môžu nájsť svojho lokálneho dodávateľa medu a včelích produktov. Mysleli sme však aj na tých, ktorí s chovom včiel len začínajú alebo sa chcú naučiť niečo nové. Preto sme pripravili množstvo zaujímavých prednášok od popredných odborníkov,“ hovorí František Hájik, predseda ZO Slovenského zväzu včelárov v Trnave.


 

 

 

 

Predajné stánky budú rozmiestnené na pešej zóne na Hlavnej ulici. Program spestrí aj slávnostné vyhodnotenie súťaže Medovinka roka 2024, počas ktorého si budú môcť návštevníci vychutnať ochutnávku medovín od všetkých zúčastnených výrobcov.

„Nájdete tu tie najlepšie medy od lokálnych včelárov. Zoznámite sa s rôznymi včelími produktami, ako sú med, peľ, propolis, vosk, materská kašička a produkty, ktoré sa z týchto vzácnych surovín vyrábajú. Pre včelárov bude zaujímavá aj ponuka úľových zostáv, rámikov a ďalších pomôcok potrebných na chov včiel,“ dodal Hájik.

Na svoje si prídu aj deti, pre ktoré budú pripravené rôzne tvorivé aktivity: výroba sviečok, voskových obalov na desiatu, maľovanie medovníkov, pripravené bude aj maľovanie na tvár a tí odvážnejší môžu pozorovať živé včielky v presklenom úli.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj