Deň po Veľkej pardubickej zomrel legendárny džokej Štefan Vokálik z Oľdze, dvojnásobný československý šampión


Deň po Veľkej pardubickej zomrel legendárny džokej Štefan Vokálik

Foto: Deň po Veľkej pardubickej zomrel legendárny džokej Štefan Vokálik z Oľdze, dvojnásobný československý šampión Foto: unsplash.com

Deň po slávnej Veľkej pardubickej, ktorá sa konala 13. októbra 2024, opustil dostihovú komunitu vo veku nedožitých 81 rokov legendárny džokej Štefan Vokálik, rodák z Oľdze pri Hubiciach. Vokálik, bývalý vynikajúci prekážkový jazdec, sa stal symbolom šamorínskeho žrebčína, ktorý reprezentoval počas svojej úspešnej kariéry. Bol dvojnásobným československým šampiónom v rokoch 1975 a 1976, čím sa zaradil medzi elitu jazdeckého sveta.

Jeho meno sa neoddeliteľne spája s koňmi ako Giliak, Caramel, Golub a Capitol, ktoré ho preslávili nielen na domácich, ale aj medzinárodných dostihových podujatiach. Štefan Vokálik sa zapísal do histórie svojimi výnimočnými výkonmi v sedle a stal sa inšpiráciou pre mnohých mladých jazdcov. Jeho prirodzený talent, odhodlanie a láska k dostihovému športu ho spravili nezabudnuteľným.

 

 


 

 

Odchod Štefana Vokálika znamená stratu pre celý svet dostihov. Jeho pamiatka však bude žiť ďalej prostredníctvom jeho úspechov a príkladného života na dostihovej dráhe.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trenčín
Banská Bystrica
Trenčín
Nitra
Košice
Košice
Prešov
Bratislava
Žilina
Bratislava
Banská Bystrica
Prešov
Nitra
Žilina