Posun v prípade vraždy rodičov v Trnave, na syna Tomáša bol podaný návrh na väzbu, obávajú sa jeho úteku


Na Tomáša, ktorý zabil vlastných rodičov, bol podaný návrh na väzbu

Foto: Posun v prípade vraždy rodičov v Trnave, na syna Tomáša bol podaný návrh na väzbu, obávajú sa jeho úteku Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Trnavu v utorok zasiahla tragická správa o dvojnásobnej vražde manželského páru, 69-ročného Jozefa a 70-ročnej Viery, v rodinnom dome na Beethovenovej ulici. Podľa všetkého ich mal zabiť ich 44-ročný syn Tomáš, ktorý vraždy šesť dní skrýval.

 

 

 

V posledných dňoch kriminalisti skúmali okolnosti vraždy rodičov. Najnovšie bol podaný návrh na väzbu ich syna Tomáša, z dôvodu obavy, že by mohol utiecť. Muž bol zároveň obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy, informuje TV Markíza.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.


O rodičov sa vzorne staral

Susedia opisujú rodinu aj Tomáša ako bezproblémových ľudí. Tomáš sa o ťažko chorých rodičov staral osem rokov. Podľa miestnych obyvateľov rodičom neustále pomáhal, chodil im na nákupy a vždy sa so susedmi porozprával.

Žena bola roky závislá na celodennej starostlivosti. Najprv sa o ňu staral manžel Jozef, ktorý bol poberateľom príspevku na opatrovanie od roku 2017 až do augusta 2022, kedy muž požiadal o zastavenie vyplácania. Dôvod však neuviedol.


V októbri 2022 zas požiadal štát o peniaze ich syn Tomáš. „Zosnulej bola na základe poradenstva úradu práce, sociálnych vecí a rodiny vyplácaná na základe žiadosti z augusta 2017 peňažná kompenzácia zvýšených výdavkov na diétne stravovanie,“ uviedla hovorkyňa Ústredia práce Iveta Dorčáková.

Susedov správa o tom, čo sa stalo, zaskočila. Iní však uvádzajú, že to nebolo úplne prekvapujúce, pretože starostlivosť o dvoch vážne chorých rodičov mohla byť vyčerpávajúca a veľmi náročná. Navyše, od 14.októbra prišli o strechu nad hlavou a tak nebolo jasné, čo ťažko chorých dôchodcov mohlo čakať.

Tomáša polícia zadržala. V najbližších dňoch pôjde pred sudcu, ktorý rozhodne, či bude stíhaný vo väzbe alebo na slobode. Syn zavraždených rodičov strávil noc v policajnej cele, kde sa však podľa dostupných momentálne nemusí nachádzať. Je totiž možné, že ho pre jeho stav previezli na psychiatrické oddelenie.

 

Ako prišli manželia o život?

Kriminalisti zisťujú okolnosti smrti manželského páru z Trnavy. Vyšetrovací tím aktuálne čaká na výsledky pitvy, ktoré by mali poskytnúť najpresnejšiu odpoveď na príčinu ich úmrtia.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. V súčasnej dobe vykonávame procesné úkony,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Veronika Dachová.

Podľa doterajších zistení zosnulá žena nemala na tele žiadne viditeľné vonkajšie zranenia. Jej manžel však utrpel minimálne jednu reznú ranu v oblasti hlavy a na život si mal údajne siahnuť sám.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy