V Trnave sa budú konať Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov. Štartovať na nich bude 16 účastníkov


Do Trnavy v lete prídu Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov

Foto: V Trnave sa budú konať Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov. Štartovať na nich bude 16 účastníkov Foto: Mesto Trnava

Jedno z najvýznamnejších športových podujatí v histórii Slovenska – Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov v roku 2025 – zavíta aj do Trnavy. Od 11. do 28. júna 2025 sa mladé futbalové talenty v tejto vekovej kategórii predstavia na ôsmich slovenských štadiónoch, medzi ktorými sú okrem Trnavy aj Bratislava, Nitra, Dunajská Streda, Trenčín, Žilina, Košice a Prešov.

„Čaká nás najväčšie športové podujatie v roku 2025 a jedno z najväčších športových podujatí, aké sa na Slovensku zorganizovali. Je to tretí najväčší turnaj, ktorý organizuje UEFA. Výnimočnosť podujatia je aj v tom, že na ňom bude štartovať šestnásť účastníkov,“ uviedol prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Každé z ôsmich dejísk šampionátu sa môže tešiť minimálne na tri stretnutia. „Zápasy skupinovej fázy sú naplánované od 11. do 18. júna 2025. Skupina A, aj s reprezentáciou Slovenska, sa odohrá v Bratislave a Trnave. Zápasy skupiny B bude hostiť Dunajská Streda a Nitra, mužstvá zo skupiny C privítajú v Žiline a Trenčíne a stretnutia skupiny D sa odohrajú na východe Slovenska v Košiciach a na novom štadióne v Prešove,“ priblížil generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Peter Palenčík.

Do vyraďovacej fázy postúpia dva najlepšie tímy z každej skupiny. Štvrťfinálové zápasy sa uskutočnia 21. a 22. júna v Trnave, Dunajskej Strede, Žiline a Prešove. Semifinále je naplánované na 25. júna v Bratislave a Košiciach. Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov na Slovensku vyvrcholia finálovým zápasom v sobotu 28. júna na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj