Obvinený Tomáš z vraždy rodičov v Trnave sa postavil pred súd. Odmietol vypovedať a vinu tentokrát poprel


Tomáš na súde odmietol vypovedať. Svoju vinu zo smrti rodičov poprel

Foto: Obvinený Tomáš z vraždy rodičov v Trnave sa postavil pred súd. Odmietol vypovedať a vinu tentokrát poprel Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Trnavu v utorok zasiahla hrozná správa o dvojnásobnej vražde manželského páru, 69-ročného Jozefa a 70-ročnej Viery, ktorých telá boli nájdené v rodinnom dome na Beethovenovej ulici. Podľa všetkého je páchateľom ich 44-ročný syn Tomáš, ktorý mal vraždy ukrývať po dobu šiestich dní a pri objavení tiel sa k nej priznal.

V piatok 18. októbra o 9:00 hod. ráno priviezla policajná eskorta Tomáša na súd v Trnave, kde sa malo rozhodnúť, či bude vzatý do väzby. Pri príchode mal Tomáš po celý čas hlavu sklonenú a vyhýbal sa očnému kontaktu, pričom na otázky novinárov nereagoval, informovala TV Markíza.


 

V pojednávacej miestnosti strávil menej ako päť minút a odmietol vypovedať. Aj keď podľa informácií sa mal po nájdení tiel rodičov v dome k vražde priznať, počas policajného výsluchu svoju vinu poprel.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

O rodičov sa staral 8 rokov

Susedia opisujú rodinu aj Tomáša ako bezproblémových ľudí. Tomáš sa o ťažko chorých rodičov staral osem rokov. Podľa miestnych obyvateľov rodičom neustále pomáhal, chodil im na nákupy a vždy sa so susedmi porozprával.

Žena bola roky závislá na celodennej starostlivosti. Najprv sa o ňu staral manžel Jozef, ktorý bol poberateľom príspevku na opatrovanie od roku 2017 až do augusta 2022, kedy muž požiadal o zastavenie vyplácania. Dôvod však neuviedol.



V októbri 2022 zas požiadal štát o peniaze ich syn Tomáš„Zosnulej bola na základe poradenstva úradu práce, sociálnych vecí a rodiny vyplácaná na základe žiadosti z augusta 2017 peňažná kompenzácia zvýšených výdavkov na diétne stravovanie,“ uviedla hovorkyňa Ústredia práce Iveta Dorčáková.

Susedov správa o tom, čo sa stalo, zaskočila. Iní však uvádzajú, že to nebolo úplne prekvapujúce, pretože starostlivosť o dvoch vážne chorých rodičov mohla byť vyčerpávajúca a veľmi náročná. Navyše, od 14.októbra prišli o strechu nad hlavou a tak nebolo jasné, čo ťažko chorých dôchodcov mohlo čakať.

Ako prišli manželia o život?

Kriminalisti zisťujú okolnosti smrti manželského páru z Trnavy.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. V súčasnej dobe vykonávame procesné úkony,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Veronika Dachová.


Podľa doterajších zistení zosnulá žena nemala na tele žiadne viditeľné vonkajšie zranenia. Jej manžel však utrpel minimálne jednu reznú ranu v oblasti hlavy a na život si mal údajne siahnuť sám.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj