Módne hodinky: Čím sa vyznačujú a aké značky ich vyrábajú?


Lifestyle

Foto: Módne hodinky: Čím sa vyznačujú a aké značky ich vyrábajú? Foto: freepik.com

Hodinársky priemysel prešiel od svojich počiatkov veľmi dlhú cestu. Od klasických mechanických hodiniek sme sa dostali ku quartzovým, a scénu omámili moderné smart hodinky. V nasledujúcich riadkoch sa však pozrieme na také náramkové časomiery, bez ktorých by trh nemohol mať dnešnú podobu. Sú nimi takzvané módne hodinky.

Čím sa vyznačujú módne hodinky?

Ako módne sa zväčša označujú tie hodinky, ktorých produkciu majú na svedomí veľké fashion značky. Teda spoločnosti, ktoré sa nesústredia výlučne na náramkové hodinky, ale zameriavajú sa taktiež na výrobu a predaj iného sortimentu – najčastejšie oblečenie, obuv, kabelky, slnečné okuliare, šperky, parfumy a podobne.

Náramkové hodinky s prívlastkom módne sa obvykle vyznačujú pomerne prístupnou cenovkou. Na ich výrobu sa totiž nezvyknú používať také kvalitné a odolné materiály ako na produkciu špičkových japonských či švajčiarskych hodiniek. Ich ciferníky nie sú pokryté prémiovými zafírovými sklíčkami a nedisponujú ani početnými komplikáciami.

Naopak, pozornosť pútajú svojimi dizajnovými prevedeniami. Keďže fashion značky veľmi dobre vedia, na čo počúvajú zákazníci, ich návrhári sa vedia dokonale vyhrať s vizuálom hodiniek. Výsledkom sú elegantné, minimalistické modely alebo aj výraznejšie, o čosi extravagantnejšie kúsky. Súčasťou módnych hodiniek najčastejšie bývajú pohodlné kožené remienky alebo odolnejšie náramky z nerezovej ocele.

Čo sa týka farieb, tie sa zvyčajne prispôsobujú aktuálnym trendom. V súčasnosti sú v kurze dámske módne hodinky v imitácii ružového zlata, aké vo veľkom vyrába napríklad populárna značka Michael Kors ktorá je prevažne známa výrobou kabeliek. Podobne žiadanými, avšak medzi pánmi, sú zas fashion hodinky modrej farby, aké už tradične produkuje napríklad celosvetovo úspešná značka Tommy Hilfiger. No a popri moderných odtieňoch nesmú v ponukách módnych značiek chýbať ani modely v nadčasových farbách – napríklad čierne, strieborné či zlaté.

Aké značky vyrábajú módne hodinky?

V predošlej časti sme už dve spomenuli. Zatiaľ čo spoločnosť Michael Kors cieli predovšetkým na dámske publikum, v portfóliu značky Tommy Hilfiger prevažujú hodinky pre pánov. Pri oboch sa však môžeme na chvíľu pristaviť. Dámske hodinky s ikonickým logom MK bývajú často doplnené o rôzne ozdobné aplikácie, ako napríklad trblietavé kamienky na ciferníkoch, puzdrách či náramkoch. Pánske modely TH sa zas zvyknú vyznačovať väčšími ciferníkmi a hnedými remienkami z ušľachtilej kože.

No môžeme spomenúť aj iné fashion značky, ktoré vyrábajú žiadané módne hodinky. Skvelým príkladom je spoločnosť Diesel, v ktorej portfóliu volajú po pozornosti najmä extravagantnejšie kúsky pre pánov. Pre svojich majiteľov môžu znamenať akési vyjadrenie lifestyle-u, resp. životného štýlu. Ďalej nemôžeme opomenúť ani značku Fossil produkujúcu zaujímavé hodinky s vintage nádychom, spoločnosti Emporio Armani a Hugo Boss zameriavajúce sa na elegantné modely pre pánov či značky Skagen a Rosefield známe aj vďaka elegantným dámskym hodinkám.

Kde kúpiť módne hodinky?

       

V dnešnej modernej dobe, kedy sa dá prakticky čokoľvek kúpiť online, sú prirodzene najvyužívanejšie nákupy z e-shopov, resp. od autorizovaných predajcov fashion hodiniek. V súvislosti s tým dávame do pozornosti aj Lounge by Zalando – online outlet módy a bytových doplnkov. Práve na tomto mieste si dokážete rýchlo, jednoducho, lacno a hlavne bezpečne zaobstarať módne hodinky od popredných svetových značiek. Registrovaných zákazníkov navyše neminú denné ponuky so zľavami až 75 %.

 



Zdroj: Inzercia/PR článok

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj