„Nenachádzam slov, akí boli všetci: Ľudia.“ Ďakuje muž z Trnavy napriek nešťastnému koncu policajtom


Trnavčan sa bál o otca, bolo žiaľ neskoro. Policajtom sa poďakoval správou

Foto: „Nenachádzam slov, akí boli všetci: Ľudia.“ Ďakuje muž z Trnavy napriek nešťastnému koncu policajtom Foto: Redakcia

Práca polície je veľmi náročná a vyžaduje od policajtov nielen fyzickú pripravenosť, ale aj emocionálnu odolnosť. Často sú postavení pred situácie, ktoré nekončia šťastne a na ich zásahy sa nedá vždy pripraviť. Jedným z takýchto prípadov bolo aj nedávne volanie o pomoc v Trnave, kde policajti museli asistovať pri otváraní bytu, v ktorom sa mala nachádzať staršia osoba.

Tá nekomunikovala so svojimi príbuznými, čo vyvolalo obavy o jej zdravie a život. Po vstupe do bytu však policajti a prítomní hasiči narazili na smutnú realitu – dôchodcovi už, žiaľ, nemohli pomôcť.

Aj keď ide o situácie, ktoré sú nesmierne ťažké nielen pre rodiny, ale aj pre samotných zasahujúcich, príbuzní zosnulého prejavili vďaku za profesionálny prístup a podporu. Jeden z príbuzných, ktorý bol v tom čase prítomný na mieste, neskôr poslal na policajný messenger poďakovanie.

  V správe vyjadril uznanie nielen pre zasahujúcich policajtov, ale aj pre hasičov, ktorí s maximálnou starostlivosťou a citlivosťou pristúpili k tejto tragickej udalosti. „Ďakujem, v mene celej rodiny, za (neviem ako to napísať), perfektný, nadľudský a nadprofesionálny prístup službukonajúcich policajtov a hasičov za odvedenú prácu. Ocino im ďakuje z nebíčka. Nenachádzam slov, akí boli všetci: Ľudia. Ďakujeme,“ napísal v správe.

Aj takéto momenty ukazujú, že hoci práca policajtov často končí v ťažkých a bolestných situáciách, ich prítomnosť a podpora majú obrovský význam pre tých, ktorí to v danej chvíli potrebujú najviac.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj