Trnavskí policajti chytili zlodejov bicyklov. Jeden bicykel stále hľadá majiteľa, nie je váš?


Trnavskí policajti chytili zlodejov bicyklov, teraz hľadajú majiteľa

Foto: Trnavskí policajti chytili zlodejov bicyklov. Jeden bicykel stále hľadá majiteľa, nie je váš? Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti železničnej polície v Trnave vďaka rýchlej a efektívnej spolupráci s trnavskými „obvoďákmi“ a PMJčkármi vypátrali v priebehu dvoch dní dva ukradnuté bicykle aj s páchateľmi. Prípady polícia rieši ako priestupky proti majetku, o čom informovala na sociálnej sieti.

V oboch prípadoch si prebiehajúcu krádež bicykla pri Železničnej stanici Trnava všimli na kamerovom zázname policajti slúžiaci na oddelení železničnej polície a začali ihneď konať.


„Policajti železničnej polície sa po tom, ako udalosť zbadali, začali presúvať na miesto a zároveň poskytli informáciu o možnom páchateľovi krádeže všetkým hliadkam v meste,“ priblížila polícia.

Na ich výzvu okamžite zareagovala hliadka z Obvodného oddelenia PZ Trnava, ktorá začala po ukradnutom bicykli pátrať v širšom okolí stanice. Krátko na to zbadali na neďalekej ulici cyklistu na zelenom bicykli, ktorý presne zodpovedal uvedenému popisu. Muža zastavili a privolali kolegov, ktorí si ho prevzali a ukradnutý bicykel zaistili.


Muž sa potom policajtom ku skutku na mieste aj priznal. Počas toho, ako sa presúvali na policajné oddelenie, začal mať 32-ročný muž zdravotné problémy. Okamžite mu preto privolali RZP a do jej príchodu mu poskytovali predlekársku prvú pomoc.

Hľadá sa majiteľ bicykla

Policajti hľadajú majiteľa bicykla: „Vyzývame majiteľa zeleného bicykla, aby sa prihlásil a prišiel si poň na Oddelenie železničnej polície Trnava. Musí však hodnoverne preukázať, že je jeho skutočným majiteľom a popísať jeho typické znaky.“

Len deň pred predchádzajúcim prípadom sa policajtom železničnej polície podarilo objasniť aj inú krádež bicykla, rovnako pri trnavskej železničnej stanici.

„Bezprostredne na to, ako dali do „éteru“ informáciu o krádeži bicykla, zastavil podozrivého 38-ročného muža policajt z PMJ. Železniční policajti si ho potom prevzali, bicykel zaistili a po vykonaní potrebných úkonov ho vrátili pôvodnému majiteľovi,“ dodala polícia.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj